Amerikanen werken aan nieuw sociaal netwerk PRISM

07-06-2013 14:17

De Amerikaanse overheid werkt in het diepste geheim aan een nieuw sociaal netwerk, genaamd ‘PRISM’. Dat onthulde de Washington Post gisteren, waarna James R. Clapper, hoofd van National Innovation, het nieuws vandaag bevestigde. “Het moet een crossmediaal, multi-sociaal, grensoverstijgend netwerk worden, dat alle andere social media overbodig gaat maken”, aldus Clapper.

Altijd connected

PRISM zit nog in de testfase, maar volgens de Washington Post zijn de eerste resultaten verbluffend. “Je hoeft niet eens in te loggen”, schrijft de krant enthousiast, “je bent altijd connected“. Het netwerk reist altijd als je online bent op de achtergrond met je mee. “Je hebt je Amerikaanse vrienden altijd bij je”, lacht Clapper.

Je hoeft niet alleen nooit meer in te loggen, inschrijven is ook niet meer nodig. Iedereen heeft automatisch een eigen persoonlijke account. Clapper: “Geen moeilijke inschrijfprocedures meer, en nooit meer je wachtwoord kwijt. Dankzij onze speciale herkenningstechnieken weten we precies wie er achter de knoppen van de computer zit.”

Gedachtenherkenning

Gebruikers (virtueel iedereen) hoeven hun profiel dan ook niet meer aan te maken. PRISM zit out of the box al vol met alle gegevens van je eerder aangemaakte Google-, Facebook-, Yahoo- en Appleprofielen. Die gegevens (inclusief foto’s, video’s en chatberichten) zijn met een uiterst geavanceerd herkenningssysteem geanalyseerd, waardoor het toekomstige gedrag van de gebruikers voorspeld kan worden.

Dat gaat volgens Clapper voor de grootste revolutie in het social medialandschap zorgen. “We weten al wat u wilt schrijven, voor u het typt. Het zal dan ook niet lang meer duren of PRISM maakt automatisch uw statusupdates aan. U hoeft het zelf niet eens meer te tikken. We werken aan een systeem dat ook foto’s en video’s automatisch laat maken als PRISM denkt dat dat handig is. Gebruiksgemak staat voorop.”

Cc-foto: rjw1