Portemonnee

U betaalt dit jaar aan verkeersboetes: 1,07 miljard euro

07-06-2013 09:32

Wat u ook van het kabinet Rutte vindt, het uitmelken van automobilisten doet dit kabinet uitstekend. Uit een prognose van het ministerie van veiligheid en justitie blijkt er dit jaar zo’n 1,07 miljard aan verkeerboetes binnen te stromen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Dankzij de trajectcontroles konden er een miljoen meer boetes worden uitgedeeld dan een jaar eerder. Met name de A4 tussen Den Haag – Leiden en de A2 tussen Utrecht – Amsterdam zijn kassa. In vier maanden tijd leverden deze snelwegen al meer dan 30 miljoen euro aan boetes op.

BV Justitie

Het gaat uiteraard niet alleen om boetes voor te hard rijden waar op wordt gecasht. Ook niet-handsfree bellen, fout parkeren, fietsen zonder licht, bumperkleven, zonder gordel rijden en door rood rijden zijn ganzen met gouden eieren.

Tien jaar geleden toucheerde de oiverheid ‘slecht’ 500 miljoen euro aan verkeersboetes in een jaar tijd. De BV Justitie groeit dus als kool.

De winst zal worden geinvesteerd in nog meer en betere trajectcontroles, nummerbordherkenning en geavanceerde radarapparatuur zodat men kan blijven streven naar winstmaximalisatie.