Vrouw leeft op water, thee en zonlicht

07-06-2013 12:27

Je hebt diëten en je hebt diëten. De 65-jarige Naveena Shine uit Seattle heeft zichzelf op een dieet van water, thee en zonlicht gezet. De bejaarde wil eens meemaken hoe het is om te leven zonder eten.

Inmiddels is de geboren Britse al een maand bezig met haar nieuwe levenswijze.

“Als je naar eten kijkt als een verslaving, dan hebben we gewoon even de tijd nodig om er vanaf te komen. Ik ben ervan overtuigd dat er een andere manier is om ons lichaam in leven te houden, maar dat we dat normaal niet ontdekken omdat we de hele dag eten”, bezweert Shine in Seattle Globalist.

Living on light

Overigens is het idee dat we kunnen leven op licht en water niet nieuw. Hele volksstammen geloven heilig in het ‘living on light‘-fenomeen.

Alleen wetenschappers zien het niet zo zitten. Ze wijzen erop dat het nog nooit iemand is gelukt om te overleven zonder voedsel. Het een tijdje volhouden is te doen, maar op een gegeven moment bezwijkt je lichaam.

Hoe dan ook is het voor de overtollige pondjes van Shine niet slecht. Ze is in een maand tijd zo’n 10 kilo kwijtgeraakt. En ze zegt zich hartstikke goed te voelen.