Bladen

Waar is Winston Bogarde? Op de golfbaan in Spaarnwoude

07-06-2013 09:35

Hier is uw ochtendgebed van ThePostOnline.

Jong Oranje verslaat Duitse kostschoolkoppies

Jong Oranje versloeg de leeftijdsgenoten uit Duitsland op z’n Duits, in de laatste minuut. Het was een rommelig wedstrijd met veel glijden, enthousiaste missers en matige keepers. Maar, belangrijkste van alles: de Duitsers roepen geen woede meer op. In niets. Het was een frisgewassen kostschoolteam dat we versloegen. Geen schwalbes, geen schoppartijen en geen gezichten waar je bij eerste aanzicht direct al boos op bent. Vroeger had je Jens Jeremies, Carsten Jancker en Stefan Effenberg en natuurlijk Horst ‘Das Ungeheuer’ Hrubesch; nu heb je de sympathieke koppies van Jantschke, Sorg en Herrmann. Wel even wennen. Nieuwe vijand zoeken? Voortaan alleen maar Portugal haten?

Waar is Winston? Daar is Winston

Winston Bogarde zou voortvluchtig zijn voor de Turkse fiscus en zichzelf te buiten gaan aan feesten met Badr Hari in Marrakesh. Onzin. De man zonder officiele woon- en verblijfplaats was gisterenmiddag op de publieke golfbaan van Spaarnwoude om te kijken naar een potje Footgolf, dat werd gewonnen door Frank de Boer. Bogarde nipte lekker aan een cocktail op het terras. Waarom deed hij zelf niet mee? “Ik was een beetje laat”, zei de held uit het Ajax-team van 1995. Daarna kwam hij in een dalletje terecht met financiële zorgen en gedwongen verkoop van zijn huis. Verder alles goed? “Ja, hoor gaat lekker”, sprak hij tegen ThePostOnline op het nafeestje van magazine Life After Football.

Studeren nu echt te duur in Amerika

Amerikaanse studenten lenen om te studeren. Dat is zoals het hoort. Investeer in jezelf. Probleem nu: het wordt wel erg begrotelijk, want de rentetarieven verdubbelen. Zelfs president Obama vindt de leenkosten exploderen.

Veel vraag naar Angelina Jolie operatie

De borstbesparende operatie van Angelina Jolie is een klein hypje in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. De vraag naar preventieve borstamputatie neemt toe nadat de Amerikaanse actrice bekend had gemaakt haar borsten te hebben laten verwijderen omdat ze door een genetische afwijking 60 tot 80 procent kans liep op borstkanker.

Obama is erger dan Nixon

Oeps, het afluisterschandaal van Verizon treft ook Obama. Tijdens een hoorzitting wilde een senator van Eric Holder, de chef van de binnenlandse veiligheid, horen of hij kan garanderen dat gegevens van politieke tegenstanders niet bij hem bekend zijn. Holder wilde niet reageren, maar gaf toe dat het Witte Huis in bezit is van nummers van mensen die de staatsveiligheid in gevaar brengen.

Omkoping bij aanbesteding Fyra

Bij de aankoop van de Fyra is vermoedelijk omkoping in het spel geweest, melden onderzoekers van accountantsbureau Ernst & Young. De Italiaanse treinbouwer AnsaldoBreda zou vooraf geweten hebben dat het bedrijf de aanbesteding van de Nederlandse en Belgische hogesnelheidstreinen ging winnen. En we weten allemaal hoe dat afliep met deze voorkennis-kwestie…

Brad Pitt haar of Jennifer Aniston coupe?

Sommige koppels gaan op elkaar lijken. Brad Pitt en Jennifer Aniston waren een koppel en hadden best veel overeenkomsten. Hun haardracht. Kijk maar, u komt er ook niet uit.

Chinezen willen veilig eten

Chinezen geven geld uit aan veilig eten. Ze nemen zelfs een Amerikaanse varkensvleesproducent over om zeker te zijn dat ze niet worden vergiftigd.

Een uur kijken naar een held

Frank de Boer werd drie keer achter kampioen met Ajax. Hoe dat kon? Kijk naar de prachtdocumentaire van Ajax Tv. Geluid op koptelefoon en even niet werken. Word een mens heel blij van. ‘Als er dan een bal bijkomt, wordt hij weer kinderlijk’, zegt Marco van Basten over zijn voetbalvriend.

Beschaafd zijn is beter dan rijk zijn

Gloria MacKenzie, een 84-jarige vrouw won een half miljard dollar in een lotterij. De vrouw die haar voor liet in de rij, is genereus: ‘Ik ben liever beschaafd dan rijk.’