Rafael Nadal blijft onverslaanbaar op Roland Garros

09-06-2013 17:33

De finale op Roland Garros was meer een formaliteit. Nadal won al 19 keer van David Ferrer en verloor slechts 4 keer. Op gravel trekt Nadal eigenlijk altijd aan het langste eind. Één keer verloor Nadal van Ferrer op gravel dat was in 2004. Zondagmiddag won Nadal voor de twintigste keer van zijn Spaanse vriend. Ferrer probeerde van alles, maar Nadal was gewoon te goed. De titelverdediger gaf op de juiste momenten extra gas en won uiteindelijk redelijk eenvoudig met 6-3 6-2 6-3 van een zichtbaar teleurgestelde Ferrer.

Excuus

Dat Nadal Roland Garros zou winnen was eigenlijk vooraf al duidelijk. Als de Spanjaard, mits fit, meedoet in Parijs dan wint hij. Alleen in 2010 wist Nadal het Grand Slamtoernooi niet te winnen, maar destijds had hij een excuus: zijn knie. Het Spaanse fenomeen had het in Parijs overigens niet eenvoudig. Zijn hegemonie wankelde in de halve finale tegen Novak Djokovic. Toch ging de Spanjaard met de winst aan de haal nadat hij de spannende vijfde set met 9-7 won. Rafael Nadal is de eerste tennisser aller tijden die hetzelfde Grand Slam acht keer weet te winnen. Volgend jaar start de spierbundel ongetwijfeld weer als favoriet aan het mooiste graveltoernooi van het jaar.

Serena Williams

De titel bij de dames ging naar Serena Williams. De Amerikaanse speelde als vanouds. Goed, fel en met ontzettend veel power. De uitslag, 6-4 6-4, doet een spannende wedstrijd vermoeden, maar de cijfers zeggen wat anders. Maria Sharapova kreeg maar twee breakkansen, die ze overigens alle twee benutte. Williams kreeg er vijftien, waarvan ze er vier pakte. Daarnaast sloeg de sterke Amerikaanse 19 winners meer dan de Russin: 29 om 10.

ThePostOnline tenniskenner Raemon Sluiter had dit scenario al voorspeld. Hij wist voorafgaand aan het toernooi al dat zowel Nadal als Williams het toernooi ging winnen.