Business

Unilever-topman wil honger in wereld oplossen

09-06-2013 10:38

Unilever-topman Paul Polman wil dat landen meer geld steken in het oplossen van voedseltekorten in de wereld, en minder in het stimuleren van economieën. De hoogste baas van de voedingsmiddelenreus heeft dat gezegd in een zaterdag gepubliceerd interview met de Britse krant The Independent.

“We hebben sinds de crisis in 2008 zo veel geld gepompt in deze wereld, dat we niet kunnen bedenken wat we er mee moeten doen, en het heeft ons weinig groei opgeleverd”, aldus Polman.

“De vraag is waar al dat geld is gebleven. We zouden simpelweg wat van die gelden kunnen aanwenden voor de juiste zaken”.

Volgens Polman is jaarlijks omgerekend zo’n 60 miljard euro nodig om “de huidige onbalans” in de voedselvoorziening te corrigeren. “We hebben meer uitgegeven aan de redding van Griekenland of Portugal. Ik zeg niet dat dit verkeerd is, maar het zet het in perspectief”, aldus Polman.

Het hoofdkantoor van Unilever in Londen is zaterdag het toneel van de Nutrition for Growth-bijeenkomst, over het hongerprobleem waar wereldwijd zo’n 1 miljard mensen mee kampen.

Onder anderen de Britse premier David Cameron is daarbij aanwezig.