José Mourinho: ‘I am The Happy One’

10-06-2013 16:13

José Mourinho is terug bij zijn oude liefde Chelsea. Vanmiddag gaf de spraakmakende oefenmeester zijn eerste persconferentie en dus zat de zaal bomvol journalisten. Gewapend met dubbele inkt en hongerig naar alles wat The Special One zou vertellen. Of The Only One. Of The Happy One, zoals we hem na vanmiddag het beste kunnen noemen.

Grote passie

“Als ik een nieuwe bijnaam voor mezelf moet kiezen, dan zou ik nu voor The Happy One gaan,” zegt Mourinho die duidelijk zeer gelukkig is met de hereniging met zijn oude liefde. In de periode 2004-2007 stond de Portugees ook al aan het roer van The Blues. “Het voelt alsof het enkele dagen geleden is dat ik hier voor het eerst coach werd, maar dat is alweer negen jaar terug. De tijd vliegt.”

Mourinho denk niet te zijn veranderd als coach. “Er is na mijn vertrek bij Chelsea veel gebeurd in mijn carrière, maar ik ben dezelfde persoon gebleven, met hetzelfde hart en dezelfde emoties rondom mijn grote passie: voetbal.”

Fans

In zijn eerste termijn in Londen won de coach tweemaal het landskampioenschap en één keer de FA Cup. De fans mogen ervan uitgaan dat Mourinho de club opnieuw prijzen zal bezorgen, want hij is op de top van zijn trainerscarrière. “Ik denk dat ik momenteel op het hoogtepunt van carrière zit, qua kennis en ervaring. Ik voel me rustig, op mijn gemak en kan niet wachten tot de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.”

“Chelsea is een bijzondere club met bijzondere fans. Ik wil graag gerespecteerd worden voor wat ik in het verleden gepresteerd heb, maar ik wil geliefd raken voor wat ik nu voor de club kan doen. Ik voel dat ik een nog grotere verantwoordelijkheid heb richting de fans, juist omdat ze al van me houden. Ze zullen ook hogere verwachtingen hebben, maar ze mogen ervan uitgaan dat ik hier ben om mijn uiterste best te doen.”