Humor

Zweedse treinmachinisten trollen Arriva

10-06-2013 17:23

De Zweedse treinmachinist Martin Åkersten vond het oneerlijk dat hij en zijn mannelijke collega’s geen korte broek mochten dragen op warme dagen, terwijl vrouwen wel een rok aan mogen. Om een statement te maken verschenen ze daarom in een rok op het werk. Treinbedrijf Arriva wist niet hoe snel het de regels moest aanpassen.

In de snikhete cabines van de treinen werd het wel 35 graden, maar toch mocht er geen zomerse korte broek aan. De ludieke actie van Åkersten en zijn collega’s werd, uiteraard, op beeld vastgelegd en ging in no-time viral op het internet.

Arriva niet blij

Arriva kon de publiciteit niet echt waarderen. De vorige keer dat ze het nieuws haalden, was toen er in de winter een trein uit de rails liep en tegen een gebouw crashte. Meer slechte reclame kunnen ze niet gebruiken, het verbod op korte broeken is dan ook van de baan.

“Wat een geweldig nieuws. Onze publiciteit heeft geholpen. Ik zal die rok echt niet missen. Ik hou van korte broeken, daarom was ik er in de eerste plaats mee begonnen”, reageert de dolblije Åkersten tegenover The Local.