Bewijs: mannen pas op hun 43e volwassen

11-06-2013 12:51

Het is niet de schuld van de mannen dat ze smerige grappen maken, winden laten en niet kunnen koken. Kerels worden gewoon minder snel volwassen, gemiddeld pas op hun 43e. Vrouwen zijn er maar liefst 11 jaar sneller mee.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Britse tak van kinderzender Nickelodeon.

De gemiddelde vrouw zou al op haar 32e volwassen zijn. Acht op de tien dames denken trouwens dat mannen sowieso nooit stoppen met hun kinderachtige gedrag. Vooral boeren en scheten laten, games spelen, te hard rijden, altijd maar dezelfde grappen maken en ‘s nachts fastfood eten vinden vrouwen erg irritant.

Twee keer zo vaak als mannen gaven de dames aan dat zij in hun huidige relatie het meest volwassen van de twee zijn.

Een kwart van de vrouwen heeft het gevoel alle belangrijke beslissingen te nemen. Bijna de helft van de vrouwen heeft wel eens een vriendje gehad waarbij ze constant de moeder moesten uithangen.

Drie op de tien vrouwen zegt het wel eens te hebben uitgemaakt met een onvolwassen lover.

De heren zelf erkennen het probleem. Mannen vinden zichzelf twee keer zo vaak als vrouwen kinderachtig. Maar een op de vier kerels claimt wel volwassen te zijn geworden.

Toch is dat niet alleen maar slecht nieuws, schrijft de Daily Mail. Vier op de tien mensen denken dat kinderachtig gedrag de relatie leuk houdt. Een derde vermoedt dat een beetje onvolwassenheid voor de band met de kids wel goed is.