Quintus-steekpartij was daad uit jaloezie

11-06-2013 09:30

Het 19-jarige Quintus-lid Wouter H. (hier op archiefbeeld) stak zijn 19-jarige object van begeerte Saskia van der P. met een mes in de hals omdat hij jaloers was. Saskia zou iemand anders hebben geregeld en dit had Wouter H. gezien. Dit meldt de Telegraaf. (Alle details bij Geenstijl.nl)

Wouter H., studerende aan de Leidse Hogeschool, had zich eerst laten vollopen met alcohol en was daarna in de hoogslaper van Saskia geklommen in het Quintus-huis aan de Oude Singel waar Saskia woont. Daar kregen de twee ruzie en heeft Wouter H. haar met een mes gestoken.

Dispuutsleden van het Quintus-dispuut Aquavite (mirror, Hyves) vertellen dat Wouter H. tweedejaars lid is van dispuut Olympus (“slechts jonge helden en atleten”, mirror). Ook wisten ze te vertellen dat Wouter H. zelf 112 heeft gebeld en nadat hij de telefoon aan Saskia had gegeven het raam is uitgevlucht.

Volgens geruchten hadden de twee geen relatie maar wilde Wouter altijd meer dan Saskia wilde. Saskia zou lid zijn van het Leids Dames Dispuut JoJo.

Het uit Eindhoven afkomstige slachtoffer maakt het goed, vertelt een medewerker van horeca-uitzendbureau Mise en Place waar zij voor werkt.