Ravage! Ravage! host Noodlanding! in Paradiso

11-06-2013 13:00

Voor de gemiddelde Amsterdammer een welbekend feestje, voor degenen die niet zo vaak uitgaan in de hoofdstad misschien nog onbekend: Noodlanding! in Paradiso. Op zich al een leuk feestje, maar komende donderdag extra speciaal. Band en DJ Ravage! Ravage! hosten met DARK ALLIES komende editie de kelder van de poptempel. En dat is een goede reden tóch een keertje langs te komen.

Tijdens Noodlanding! wordt de kelder van Paradiso omgetoverd tot Dondergrondse: dé plek waar nieuwe indie initiatieven, underground live-acts en dj’s bijeen worden gebracht. Pak veelbelovende, nieuwe bands mee in kleine setting en sluit vervolgens af met knallende alternatieve dj-sets in het holst van de nacht. Verwacht synthpop, electro, cold- en new wave, uit begin jaren ’80 en anno nu. Van Fad Gadget naar The Knife, van Depeche Mode naar Cold Cave, in de batcave van Paradiso.

Sterke lineup

Madmoizel is een nieuw talent uit Parijs. In haar eigen woorden een “expressionist-synth artist”. Volgens host Ravage! Ravage!: “Kate Bush met synths”. Ze neemt een paar koffers vol electronica mee, om er, samen met haar excentrieke optreden de kelder van Paradiso mee te bezweren. De Franse artiest staat na Tilburg, Brussel en Berlijn voor het eerst in Amsterdam.

De Brusselse Coco Noir wordt ook naar DARK ALLIES gehaald. In haar eigen stad organiseert ze onder de naam Romance Moderne haar eigen clubavonden en het is tevens de naam van haar eigen label. Behalve obscure maar dansbare platen, brengt ze ook een dosis stijl mee waar de Italiaanse Vogue jaloers op is.

Trish Trash is inmiddels een bekende naam in de live scene van Amsterdam, en na het succes van haar GRAUZONE Festival in de Melkweg begin dit jaar, begint het buitenland haar ook te kennen. Door de concerten die ze organiseert, maar zeker ook haar energieke dj sets. New- en cold wave, en een vleugje postpunk. En: vinyl only.

Ravage! Ravage!

Ravage! Ravage! is zowel de naam van de band, als de dj naam van Maarten Nauw. De band, die volgens 3voor12 “Ibiza entertainment from hell” brengt, trad onder andere op in Milaan, Londen, Berlijn, afgelopen jaar op Incubate en speelde onder andere op voor Subbacultcha! en Vive la Fete. De twee meest recente muziekvideo’s haalden de MTV playlist. Als dj stond Ravage! Ravage! inmiddels in Club Up, NYX, Melkweg, OT301 en Canvas. Vanavond draait Ravage! Ravage! “nodisco, from Light Asylum to Soft Cell, from Glass Candy to New Order”.

Winnen!

Op vertoon van een Paradiso Studentenpas mag je sowieso gratis naar binnen, mocht je niet in het bezit zijn van de pas, dan kost het feestje je €5,-. Maar! Omdat we bij zowel ThePostOnline als Ravage! Ravage! niet de flauwste zijn, zijn er twee keer twee gastenlijstplekken beschikbaar. Wat moet je doen? Meld je aan bij het Facebookevent en deel dit topic (openbaar) op je Facebookwall. Zo simpel is het. De winnaars krijgen donderdagmiddag bericht.