Bladen

Paus spreekt over ‘homolobby’ binnen Vaticaan

12-06-2013 09:02

De tien meest memorabele berichten van deze ochtend en de afgelopen nacht treft u in het dagelijkse ochtendgebed van ThePostOnline.

‘Examendief was zoon van rector’ 

Het AD meldt het en het bericht staat nog tussenhaakjes, maar dit zou wel eens het einde kunnen betekenen van de Rotterdamse examenfraude school. Een van de opgepakte examendieven blijkt de 18-jarige zoon van een docent natuurkunde op de school. Deze leraar was zelf ruim 7 jaar directeur van de islamitische scholengemeenschap in Rotterdam. De vader van de opgepakte jongen kwam als directeur van Ibn Ghaldoun ook al in opspraak. In 2007 kwam aan het licht dat de school onder zijn bewind overheidssubsidie misbruikte voor reisjes naar Mekka. De school moet dicht, vindt de wethouder.

Schijnheilig Google preekt voor eigen parochie

Oh, wat een heerlijke huichelarij. Google schrijft een heilig briefje aan het Amerikaans openbaar ministerie en vraagt of ze mogen publiceren wat de overheidsverzoeken zijn geweest tot inzage in hun databestanden. De technologiereus wenst namelijk niet mee te werken aan het in het geniep weggeven van gegevens aan  veiligheidsdiensten. ‘Google heeft niets te verbergen’, schrijft het bedrijf. Kunnen ze ook eens ophouden met het weggeven van gegevens aan commerciële partijen? Mogen we daar de uitdraaien ook eens van zien?

Gerestaureerde meubels zijn internationale verkoophit

Pauline Lensvelt is 24 jaar en verkoopt door haarzelf gerestaureerde meubels. Deze dochter van kastengigant Hans Lensvelt stond recent al op de prestigieuze Salone del Mobile waar zij tot haar nieuwste pronkstukken mocht laten zien: klassieke Rietveldstoeltjes, omhuld in een stof met insectenmotief. Bij BNN Today vertelde ze over het succes van Dutch Design.

De Hollandse kers is laat dit jaar

Nog meer Dutch Design, maar dan uit de grond. De Hollandse kers. Deze Flipje-vrucht is laat dit jaar. Komt door het koude voorjaar. De Gelderlander maakte een mooie videoreportage over de industrie achter dit rode fruit.

PRISM is pas onethisch in verkeerde handen

Tijd voor wat nuchter commentaar over de PRISM-case.

Britse diplomaat bidt met orthodox rabbijn

Een Britse diplomaat bidt samen met een orthodoxe rabbijn dat de vredesbesprekingen tussen de Palestijnen en Israël goed  zullen verlopen. Onderminister van Buitenlandse Zaken Alistair Burt vroeg rabbijn Yissachar Dov Rokeach de gesprekken te zegenen.

Fred de Graaf is een misselijk mannetje

Fred de Graaf, de ceremoniemeester van de troonswisseling, heeft Geert Wilders afgeserveerd als een van kamerleden die met de koning de Nieuwe Kerk in mocht stiefelen. Via allerlei bizarre regels en poldercompromissen kwam Wilders ineens als meeloopkandidaat naar voren op basis van zijn anciënniteit. Dat zag de VVD-voorzitter van de Eerste Kamer niet zitten. Te allen tijde moest worden voorkomen dat De Omstreden Politicus en de koning in een tv-shot kwamen te zitten. Dit laffe knipmesgedrag verdient een flinke schrobbering. En dat doen we hier dus ook: Fred De Graaf is een representant van het ruggengraatloze liberalisme dat ons land teistert.

Schaf aftrek pensioenopbouw af

Jongeren zijn bij het huidige kabinetsplan rond fiscaal maximale opbouw weer onevenredig de pineut. Ilja Boelaards is een leuke slimme  jonge econoom en heeft een oplossing. Schaf de fiscale voordelen voor pensioenopbouw helemaal af, want de grootste profiteurs zijn de rijke babyboomers die op kosten van de belastingbetaler hun oudedagsvoorziening fiscaal laten dichttimmeren.

Paus spreekt over ‘homolobby’ binnen Vaticaan

Homoseksualiteit en het Vaticaan. Altijd lachen, omdat het nooit goed kan gaan. De nieuwe Paus heeft zich ook alweer versproken. Hij sprak over een ‘homolobby’ binnen het Vaticaan die ‘misstanden’ wilde aankaarten. De homolobby is alweer boos.

Orwell’s ‘1984’ ineens weer populair

Hoe zou dat nu komen?