Buitenland

Snowden is een ‘gevaarlijke verrader’

12-06-2013 13:55

Het kon natuurlijk niet lang uitblijven voordat het Amerikaanse establishment achter Snowden aan zou gaan. De Amerikaanse pro-establishment media is alvast een offensief begonnen tegen Snowden. Volgens de analisten van Fox News is Snowden een verrader en moet voor het vergrijp van verraad de doodstraf worden heringevoerd. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de overtredingen van de eigen overheid aan het licht te brengen.

Een gevaarlijke verrader

Bij CNN mag de voormalig CIA medewerker Robert Baer zijn gal spuwen over Snowden. Hij zou een gevaar vormen voor de nationale veiligheid van de VS. Baer suggereert ook dat Snowden onder één hoedje speelt met de Chinese geheime dienst. Hij vraagt zich af waarom Snowden niet naar Zweden is gegaan in plaats van Hong Kong. Waarschijnlijk dezelfde reden waarom Assange niet naar Zweden wil gaan, omdat Zweden mensen uitlevert aan de VS.

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, noemt Snowden op ABC ook een verrader. Maar het zijn niet alleen Republikeinen die Snowden demoniseren. Beide partijen zijn het er over eens dat Snowden een gevaar is en dat hij berecht moet worden voor zijn verraad: Het informeren van de Amerikaanse bevolking over PRISM.