Weten & Tech

Video: ook deze video is ‘seksistisch’ en ‘kwetsend’

12-06-2013 12:55

http://youtu.be/P75YQHFnyKY

Een pikant grapje houdt gamebeurs E3 in Los Angeles in zijn greep. Het ging mis tijdens een potje matten tussen twee medewerkers van Microsoft in het nieuwe vechtspel Killer Instinct.

Tijdens de demonstratie maakte een man, Torrin Rettig, gehakt van zijn vrouwelijke tegenstander, Ashton Williams. “Ik kan je niet eens goed tegenhouden en je bent te snel!”, klaagt de verliezer. “Hier gaan we dan. Laat het nou maar gewoon gebeuren. Het is zo voorbij”, krijgt Williams te horen.

Fightstick

“Jij hebt een fightstick”, zegt de vrouw even later. “Daar hou jij wel van, toch?”, antwoordt Rettig. “Nou, ik vind dit helemaal niets”, laat zijn slachtoffer weten. Het publiek ligt in een deuk, maar zeker niet iedereen kan er om lachen, meldt The Register. De ‘verkrachting’-grap zou seksistisch zijn.

Op Twitter schrijft Williams dat zij en Rettig absoluut niemand wilden beledigen. “De opmerkingen tijdens de KI-demo waren niet gescript. We waren gewoon met elkaar aan het kletsen en we bedoelden het niet verkeerd.” Microsoft heeft excuses aangeboden voor de opmerking.

BuzzO