Ga naar Vietnam voor een reis van uitersten

14-06-2013 13:00

Zin in een reis van uitersten? Dan is Vietnam je volgende reisbestemming. De hoge bergen met prachtige watervallen, drukke straten vol met scooters, het lekkerste eten, goede verse koffie, vriendelijke bevolking, ongerepte jungle en prachtige stranden. Vietnam heeft het allemaal.

Rijst, rijst en nog eens rijst

Langzaam trekt de mist weg van de bergen, de zon die net opkomt verlicht het landschap met een oranje gloed. De velden vol met rijst zijn nu goed zichtbaar, overal waar je ook maar kijkt: Rijstgewassen, trapsgewijs gebouwd, zo groen dat het wel gefotoshopt lijkt. Je bevindt je in één van de vele dorpjes in de buurt van Sapa. Hoog in het noorden van Vietnam. Vannacht heb je geslapen bij de locals thuis. Je gids, een kleine Vietnamees, met een vrolijk gekleurde sarong brengt je een kom Pho (Vietnamese soep), het wordt een lange dag vandaag dus eet op!
sapa

Cultuur opsnuiven

Na een paar dagen wandelen door de bergen stap je met in elk spiertje pijn in de nachttrein naar Hoi-An. Dit prachtige dorpje staat op de lijst van UNESCO, niet voor niets. De oude stadskern is prachtig met veel Chinese invloeden, terwijl het nieuwe stadscentrum westers aanvoelt. Met prachtig gekleurde koloniale gebouwen, waar nu koffiebarretjes en restaurants in zitten. Kom hier om even bij te komen en te genieten van het heerlijke eten. Wil je wat meer zien? Huur een fiets en ontdek de prachtige omgeving.

Adrenaline

Je volgende stop is het in de bergen gelegen Da Lat. Minder bekend bij de massa en misschien daarom een must. Met om je heen hoge bergen, watervallen, en meren knipper je met je ogen, nee je bent niet in Oostenrijk, ook dit is Vietnam. Met dank aan de Fransen verbouwen ze hier wijn en aardbeien, een pracht combi als je even geen spring roll of noodlesoep meer kan zien. Na het uitrusten in Hoi-An is het tijd voor wat actie. Het water gutst langs je benen, het touw wat je vasthebt snijdt langzaam in je handen, je voeten glibberen op de natte rotsen en de helm op je hoofd zit scheef, je staat op een waterval van 18meter hoog waar je van gaat abseilen en het laatste gedeelte springt… Adrenaline is je grootste vriend tijdens je canyoning avontuur.
veerboot

Welverdiende rust

Je hebt dit verdient: zandweggetjes, poederwit zand, turquoise water en zoveel palmbomen, welkom op Phu Quoc eiland. Op 50 minuten vliegen vanaf Ho Chi Minh, ligt dit prachtige eiland. Met ongerepte jungle en de mooiste stranden van Vietnam is het hier prima vertoeven in je bungalow op het strand met elke avond een vers visje en de zon die een oranje gloed achterlaat.
rijstveld

Verdere aanraders in Vietnam

Hanoi, uitdaging is vooral het oversteken.
Halong Bay, niet met de massa mee kijk op Eco Friendly
Hué, voor een geschiedenis les
Ho Chi Minh, lokaal gebrouwen bier drinken
Mekong Delta, de drijvende markten en de locale vissers aan het werk zien
Hoi-An, doe een kookcursus en maak bij thuiskomst al je vrienden blij met een heerlijk geurende maaltijd.