Guus Hiddink blijft in Rusland

17-06-2013 17:51

Guus Hiddink blijft in ieder geval nog één seizoen trainer van het Russische FC Anzhi. Dat bevestigde de 66-jarige trainer tegenover Voetbal International. Afgelopen seizoen greep het rijke FC Anzhi naast alle prijzen, dus er is ruimte voor verbetering. “Komend seizoen ligt de lat weer een beetje hoger.”

Hiddink heeft een toezegging van de club dat er versterkingen mogen worden gehaald. De prioriteit ligt bij een centrumverdediger en een aanvaller. ‘Achterin kunnen we nog wat stevigheid gebruiken en voorin hebben we productie nodig’, aldus de coach. ‘Afgelopen seizoen was onze selectie te dun om blessures op te vangen. Zeker rond interlands zijn we verschillende spelers gedurende langere tijd kwijtgeraakt. Als de club zijn ambities wil waarmaken, moeten we beter gewapend zijn tegen dat soort tegenslag.’

Onder leiding van de Achterhoeker bereikte FC Anzhi vorig seizoen de kwartfinale van de Europa League en de finale van het bekertoernooi, die na strafschoppen werd verloren van CSKA Moskou. “Komend seizoen ligt de lat weer een beetje hoger. De club wil zich blijven nestelen in de top.”

Zelf wil Hiddink meer de rol van general manager aannemen. Gevolg hiervan is dat er een vacature als veldtrainer beschikbaar komt. De bij Vitesse vertrokken Fred Rutten wordt genoemd als kandidaat.