Business

Miss USA is senior financieel accountant

17-06-2013 16:37

De nieuwe Miss USA heet Erin Brady (25), en werkt als senior accountant bij Prudential Financial. Weer eens wat anders dan een miss die het verschil tussen werkgelegenheid en educatie niet weet.

Het is ons niet helemaal duidelijk of ze hier bij Opzij nou juist blij mee zijn of niet (vooruit: de bikinironde van dit jaar is hier te vinden), maar het is in ieder geval een goede reden om eens 10 prachtvrouwen die maling hebben aan glazen plafonds op een rijtje te zetten.

1. Jade Raymond

JADE-RAYMOND05

Jade Raymond verdient de eerste plek, omdat ze als bloedmooie vrouw carriere maakte in een industrie waar tot haar komst uitsluitend lelijke mannen werkten: de gamingindustrie. Raymond is managing director bij Ubisoft en was onder andere producer van Assasins Creed.

 2. Yulia Tymoshenko

ANP-1000_23192985

Yulia Tymoshenko weet hoe je in het oostblok aan de top moet komen, met de juiste vrienden en heel veel olie-en gasgeld. Dat je dan zo nu en dan voor corruptie of zelfs moord wordt aangeklaagd moet je op de koop toe nemen. Je bent wel de mooiste vrouw die Oekraïne ooit als premier gehad heeft.

3. Arianna Huffington

arianna-huffington-young

Toegegeven, het is een wat gedateerde foto, maar de oprichtster en editor in chief van onze zeer, zeer grote broer The Huffington Post mag niet ontbreken in de top 3, en ooit zag ze er wel zo uit.

4. Olcay Gulsen

ANP-1000_11870868

Wat ze met Edgar Davids moest mag Joost weten, maar met een eigen kledingmerk en bovenstaande look mag je niet ontbreken in dit lijstje.

5. Kathy Ireland

ANP-1000_12160620

Ooit swimsuit model, nu goed voor 2 miljard dollar met haar marketingbedrijf kathy ireland Worldwide (kiWW).

6. Jeanine Hennis

ANP-1000_22839331

Er is maar één ding waar mannen niet tegenkunnen bij Jeanine Hennis en dat is dat ze eigenlijk Jeanine Hennis-Plaschaert heet. Minister van defensie en vaandeldrager van Nederland BV, vergeet alle anderen, dit is de mooiste politica van Nederland.

7. Mirjam van den Broeke

ANP-1000_16551136

Ze mag er zelf misschien nog niet in staan, maar niemand heeft meer invloed op de Quote-500 dan de hoofdredactrice van Quote: Mirjam van den Broeke. Dat haar uiterlijk ook geschikt is voor deze top 10 hoeven we niet uit te leggen.

8. Marissa Mayer

ANP-1000_19809507

We schreven hier, en hier, en hieral over haar. Ze is dé vrouw van Syllicon Valley, eerst omhoog gewerkt bij Google, en verantwoordelijk voor het ontwerp van de zoekpagina die je vandaag al 27 keer hebt geopend, inmiddels CEO van Yahoo.

9. Gina Bianchini

gina-bianchini

De Amerikaans Gina Biancchini richtte het online platform Ning op, om vervolgens de start-up MightyBell groot te maken. Daarvoor werkte ze bij Golmand & Sachs, waardoor ze niet alleen aan de wieg stond van creatieve online platforms, maar ook van onze huidige financiële crisis. Dat doet niet iedereen haar na.

10. Erin Brady

1585492527-miss-FV22nDTsfEmkQL09

Misschien zien we Erin Brady ooit terug als CEO in de financiële markt, misschien horen we nooit meer wat van haar, maar ze is 25, heeft een ‘honor graduate’ aan de Connecticut Central State University en kan kiezen tussen een modellencarrière en een goed betaalde accountantsbaan, zover wij weten een uniek dilemma voor deelnemers aan een missverkiezing.