Wielrennen

Nieuw shirt Belkin-Giant, de voormalige Blanco-wielerploeg

17-06-2013 14:56

Al enkele weken is het duidelijk dat de voormalige Rabobankploeg, nu Blanco, vanaf de Tour de France gaat rijden met de naam van het Amerikaanse technologiebedrijf  Belkin op het shirt.  Gisteren verscheen een nieuw twitteraccount, @teambelkingiant, inclusief  het nieuwe shirt. Het shirt zou groen met zwart en wit worden met naast Belkin als hoofdsponsor ook een prominente plek voor materiaalsponsor Giant.

Sinds de Rabobank afgelopen najaar stopte met de sponsoring wegens de dopingproblemen in het wielrennen, zocht het team onder leiding van teammanager Richard Plugge een nieuwe sponsor.  Het team heeft 15 tot 22 miljoen euro per jaar nodig om mee te draaien in de top van de wielersport. Gunstig voor Belkin is dat Rabobank dit jaar nog meebetaalt aan de kosten van de wielerploeg.

De officiële presentatie van de nieuwe hoofdpsonsor en het shirt zal plaatsvinden voorafgaand aan de tourstart, over twee weken op Corsica. De Nederlandse wielerploeg begint dan aan de belangrijkste wielerronde van het jaar met Bauke Mollema als kopman. De nieuwe sponsor zal naar verwachting op termijn wel gevolgen hebben voor de samenstelling van de grootste Nederlandse wielerploeg. Waar nu Nederlanders de dienst uitmaken, zullen waarschijnlijk meer Amerikaanse wielrenners deel gaan uitmaken van de Nederlandse World Tour-ploeg.