Binnenland

Soort van anti-multiculti actiegroep gooit Ibn Ghaldoun op slot

18-06-2013 08:48

Actievoerders hebben dinsdagochtend kettingsloten om de hekken van de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam gedaan. Dat melden Rotterdamse supporters van de actiegroep Identitair Verzet.

De politie bevestigt dat sprake is van een protest. Zij onderzoekt wat er precies is gebeurd en kijkt wie er verantwoordelijk is voor de actie. De school heeft de politie nog niet ingeschakeld en de politie heeft de sloten niet verwijderd, laat een woordvoerder weten.

De actievoerders noemen de school, waar onlangs 27 eindexamens werden gestolen, een “abces in het Rotterdamse onderwijs”.

Een spandoek aan de toegangspoort van de school stelt: “Wij doen wat de politiek zou moeten doen”. Oftewel sluiting.

Volgens één van de actievoerders die zich bekend maakte als Jacob, zijn de sloten “zo goed als onbreekbaar en slechts met zwaar materieel te openen”.

De actiegroep laat weten dat deze actie de eerste is in een reeks. Wat dat voor acties zullen zijn, wil Jacob liever niet kwijt. “Dan kan er een stokje voor gestoken worden door mensen die het niet met ons eens zijn.”

Peter de Graaf van het landelijke Identitair Verzet steunt de actie en hoopt dat vervolgacties “geweldloos en binnen de wet blijven”.

Identitair Verzet is van mening dat de leerlingen geen recht hebben om opnieuw examens te maken. De leerlingen van de in opspraak geraakte school begonnen maandag aan het opnieuw maken van de eindexamens die zijn gestolen.

De landelijke groep verzet zich tegen “de toenemende immigratie en islamisering, maar bovenal vóór behoud van de Nederlandse identiteit”, zo stelt ze op de website.

“We hebben een aantal borrels met jongeren gehad in Rotterdam en Haaglanden en hen opgeroepen om voor hun eigen rechten op te komen. Dat hebben ze erg letterlijk genomen”, concludeert De Graaf.

Volgens RTL Nieuws is het spandoek inmiddels verdwenen maar zitten de hekken nog altijd op slot. Leerlingen en docenten kunnen echter gewoon naar binnen omdat de leden van Identitair Verzet de achteringang niet hebben afgegrendeld.