Business

Failliet Apple iCentre alweer overgenomen

19-06-2013 16:56

Je bent pas écht failliet, als geen andere partij er nog brood in ziet, het kan zo op een tegeltje. Het afgelopen maandag failliet verklaarde Apple iCentre wordt overgenomen door BAS Group, eigenaar van onder ande MyCom en Dixons. 

Liefst morgen alweer open

Als het aan de BAS Group ligt, worden de 25 winkels morgen alweer geopend. Dankzij de overname kunnen de ruim 300 medewerkers van de grootste Apple Premium Reseller van Nederland hun baan behouden, volgens BAS Group zijn juist die medewerkers een belangrijke reden om de keten over te nemen.

“De medewerkers met hun specifieke commerciële en technische kennis zijn enorm waardevol. Ook de sterke naam van iCentre, de bijbehorende expertise van Apple-producten en het Apple-ecosysteem zijn zeer welkome aanvullingen voor de BAS Group”

Goedkope optie

Omdat de BAS Group al meerdere soortgelijke bedrijven onder zich heeft, verwacht het dat de overname van iCentre weinig kosten met zich mee brengt:

“De overname is een strategisch besluit waarbij de focus ligt op consolidatie en synergie. Doordat de backoffice van de BAS Group naadloos aansluit op de iCentre-activiteiten ontstaat nog meer schaalvoordeel. Hierdoor kunnen de iCentre-activiteiten, zonder toevoeging van kosten, overgenomen worden door de BAS Group.”

Winkelvoorraad

Op dit moment is er, als gevolg van het faillissement, nauwelijks winkelvoorraad. BAS Group verwacht echter binnen enkele dagen de winkels weer goed gevuld te hebben.

BAS Group hoopt vanavond de overname definitief te kunnen bevestigingen.