Leven

Iceman Wim Hof heeft ander immuunsysteem

19-06-2013 12:00

Wim Hof is beter bekend als de Iceman. Dat komt omdat hij op blote voeten halve marathons op de Noordpool loopt, bijvoorbeeld. Wetenschappers hebben nu ontdekt dat Wim zowaar een ander immuunsysteem heeft dan jij en ik.

Wim kan alles

Wim heeft de meest imposante Wikipedia pagina van het internet. Wim kan eigenlijk alles, zolang het met kou en inspanning te maken heeft. Zo beklom hij blootsvoets besneeuwde bergen en overwon zonder hulpmiddelen of beveiliging steile wanden. Ook zwom hij op de Noordpool, gekleed in niets meer dan een zwembroek, onder een 40 centimeter dikke ijslaag door.

Hij beklom naakt de Kilimanjaro. Een berg die bijna 6000 meter hoog is en waar het -15 graden is. Meer ‘WOW WTF?!’ lees je hier.

Immuunsysteem

Wetenschappers van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben nu ontdekt dat Wim een heel ander immuunsysteem heeft. Wim kreeg een stof toegediend waardoor zijn immuunsysteem inflammatory proteins (ontstekingseiwitten) door zou produceren. Wim niet gezien, die mediteert eventjes en heeft nergens last van.

Hoewel het bewijs anekdotisch van aard is, lijkt het me duidelijk dat we met deze kennis allemaal wel Wim Hof willen zijn. Nooit meer ziek, zwak of misselijk? Het kan, door te mediteren.

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. United Academics en verscheen eerderĀ hier .