De Parade gaat weer van start

20-06-2013 10:09

Met in totaal 74 theater-, dans- en muziekvoorstellingen, 19 kindervoorstellingen en 37 bands staat de Parade deze zomer weer in de vier grote steden. Het jaarlijkse theaterfestival begint donderdag volgens traditie in het Rotterdamse Museumpark, waar het tot 30 juni blijft.

En niet alleen kun je er terecht voor theater. Ook voor een avondje cocktails drinken, ijsjes eten, zelf je poffertjes bakken en mocht de zon nog tevoorschijn komen, dan is het ook heerlijk om gewoon op het gras te liggen en te genieten van de soms wonderbaarlijk verklede mensen. Een bijna hippieaanse vrijplaats.

Theater

Op het programma staan onder meer voorstellingen van het Monica Da Silva Trio, Conny Janssen Danst, Hendrick-Jan de Stuntman, Mondo Leone, Orkater/De Nieuwkomers – Kofferband en Birgit Schuurman. Ook Freek de Jonge treedt op met zijn band. Hij zingt liedjes van zijn album Zonde.

Duurzaamheid

Graag duurzaam bezig? Ook daarin bedient De Parade je. Alle keukens op de Parade werken sinds vorig jaar met duurzaam vlees, vis en gevogelte. Er worden vanuit de Parade minimumclaims gesteld aan de mee reizende restaurants, zo moet alle vis voldoen aan de norm van Vis&Seizoen en is er uitsluitend vlees en gevogelte van binnen Europa te vinden op het festivalterrein. En voor de dierenliefhebbers: het festival is geheel bio-industrie vrij.

De huiswijn op de Parade komt van biologische druiven uit Utiel-Requena, een gebied in Spanje. De huiswijn wordt verkocht in PET flessen een ECO-vriendelijke verpakking. De fles is recyclebaar, de productie kost minder energie en de fles is tien keer lichter dan een glazen fles. Dat zorgt voor minder CO2 uitstoot bij het vervoer.

Ook qua water heeft De Parade een oplossing. In samenwerking met Join the Pipe verkopen ze gekoeld kraanwater in plaats van bronwater. De hoeveelheid plastic afval wordt gereduceerd door het drinken van kraanwater in plaats van flessen vol bronwater. Voor als je in de zon ligt en dorst krijgt: er is ook gratis water af te halen bij het Join the Pipe tappunt op het terrein.

Den Haag, Utrecht, Amsterdam

Na de Maasstad trekt het kampement door naar Den Haag, waar mensen van 5 tot en met 14 juli terecht kunnen in het Westbroekpark. Van 19 juli tot en met 4 augustus is de Parade te zien in het Moreelsepark in Utrecht, waarop het festival doorreist naar de laatste locatie: het Amsterdamse Martin Luther Kingpark (9 tot en met 25 augustus). Alle info vind je op de website van De Parade.

Foto: Neutje via Wikimedia