Hiphoplabel opent koffiebar op de Wallen

21-06-2013 18:52

Vandaag opende hiphop-label Top Notch de koffiebar Quartier Putain aan de Amsterdamse wallen. ThePostOnline was aanwezig en doet verslag.

Backpacks en petjes

Bij deze feestelijkheid worden geen bubbels, maar uiteraard latte macchiato’s en espresso’s geserveerd. Verder ook geen Vespa’s of streepjesoverhemden, maar backpacks en petjes die doorgaans achterstevoren staan.

Toch valt het niet mee om het publiek van deze middag te duiden. Absoluut: er is Amsterdamse incrowd in overvloed. Al is dit de laatst overgebleven plek in Nederland die je hip kan noemen en waar de skinny jeans niet als een olievlek over de garderobe van de bezoekers verspreid lijkt. Er is zelfs een verdwaald Burberry-sjaaltje gespot.

Kees de Koning, oprichter en manager van Top Notch, kan helaas niet lang aanwezig bij de opening zijn. Ook een openingsspeech kunnen we niet verwachten. ‘Speech? We zijn nu gewoon open.’

Later die middag opende het hip hop trio Great Minds, een samenwerking van rappers die door praktisch de hele hip hop gemeenschap als beste rappers van hun tijd worden gezien, de koffiebar met een concert voor een kleine vijftig man op de bovenverdieping van de koffiebar.

IMG_2038

Dit zijn Ruud Gullit, Marco van Basten en Wim Kieft van de Nederlandstalige en huidige rap, alleen is Kieft dan druk bezig met een whatsappje.

de dijk

Ook de tekstuele hoogstandjes van De Dijk ontbreken niet in de über-authentieke jukebox

yayo

Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig las een verhaal voor met daarin de zin: “”Ik punnik de Sixtijnse kapel”, loog de muis voor de zekerheid tegen de aartsbisschop.” Het verhaal was nog leuker en gekker dan deze zin doet vermoeden.

sticks

Sticks: “Ik ga Quarter Putain helemaal doodconcurreren. Waarmee? Shakes met amazing grass en goji bessen.”

thomas

Schrijver Thomas Heerma van Voss: “in dit koffiebarretje zie ik nu hipsters, hiphopliefhebbers, mensen die ‘erbij’ willen horen. En ikzelf, moeten jullie maar bedenken onder welke categorie ik val.”

genen

Koffie in de genen: vaders is baas van alle (!) Coffee Company’s, zoon leidt Quartier Putain

meisjes

Op Hip Hop feestjes zijn altijd precies zes meisjes, waarvan er doorgaans drie met vriendje en 4,5 leuk zijn.

corps

Rap: coming to a tennisclub near you

omar

Onkel Omar, na het nuttigen van een producties van Brownie Dutch: “het is sowieso nep dat dit geen volwaardige coffeeshop is.”

jiggy dje

Jiggy Djé verklaart onder toeziend oog van Drs. P. waarom hiphoplabel Top Notch een koffiebar opent: “Rappers drinken ook koffie.” Snijdt hout.

Verder is het natuurlijk de vraag wat de nabij wonende hoeren lokale ondernemers van deze opening vonden en al het bekijks dat het trok. Deze ZZP-er liet middels het hardhandig deponeren van ammoniak (!) op Onkel Omar duidelijk weten niet gediend te zijn van pottenkijkers.

omar en boze hoer
De overheid, die doet hier dus helemaal niets aan

politicus

Uiteraard was er een wethouder met een obligaat verhaal over het sluiten van ramen en de vertrutting van de binnenstad veiligheid en ethiek.