Binnenland

Het was weer een gezellig stapweekeinde

23-06-2013 15:56

In het uitgaansleven zijn bij verschillende incidenten in de nacht van zaterdag op zondag mensen mishandeld.

Venlo

Een 26-jarige man uit Venlo liep met zijn vriendin over de St. Jorisstraat in die stad en zag hoe twee mannen een meisje lastigvielen. Hij sprak ze erop aan maar werd meteen in zijn gezicht geslagen en verloor het bewustzijn. De twee zijn gepakt.

Oosterhout

In Oosterhout is een 19-jarige man in elkaar geslagen in een café. Volgens de politie had hij een meisje aangetikt omdat hij wilde passeren. Meteen kreeg hij van enkele omstanders klappen op het hoofd. Hij moest bij de dokter een hoofdwond laten hechten.

Tilburg

Een toezichthouder van Veolia was in Tilburg te hulp geroepen omdat het uit de hand liep in een passagiersbus. Dat werd een opstootje waarbij de man op zijn gezicht is geslagen en geschopt. Een 22-jarige Tilburger zit vast.

Lemele

In Lemele (Overijssel) heeft een 18-jarige jongen een vrouw in het gezicht geslagen. Hij is aangehouden.

Dronten

Een 19-jarige man uit Dronten kreeg in een café klappen van een man uit Deventer.

Volendam

Een beveiliger van café ‘t Gat van Nederland (what’s in a name…) is zondagochtend beschoten door een gedrogeerde gek met een alarmpistool. Na de schoten brak er paniek uit in de kroeg.

Middelburg

In het Zeeuwse Middelburg liep een man al zwaaiende met een mes lange tijd door het uitgaanscentrum. De politie heeft de man opgepakt.

Hoogeveen

Een 18-jarige man werd zondagochtend in Hoogeveen in elkaar geslagen door twee van van ver in de 30. Het slachtoffer kreeg onder andere een kopstoot. De politie heeft de twee kopstoters opgepakt.

Heerenveen

De politie heeft zaaterdagnacht twee mannen aangehouden die worden verdacht van het in elkaar slaan van een 20-jarige man. De verdachten zijn 26 en 29 jaar oud.

Dit was slechts een globaal overzicht van gezellig stappen in het weekeinde. In werkelijkheid vond nog veel meer uitgaansgeweld plaats. Van de meeste zaken zult u nooit wat horen.