Acht films om in juli te gaan zien

24-06-2013 16:00

Het ziet er niet naar uit dat we de komende weken lekker gaan hangen op het terras/in het park/op het strand/überhaupt buiten. Dus dan moeten er alternatieven worden verzonnen. Gelukkig komen er ook in de maand juli films uit die je zeker op je lijstje kunt gaan zetten. ThePostOnline zet acht films om in juli te gaan zien op een rij.

Kapringen

De makers van Jagten en Borgen hebben zich gefocust op een weer dramatische film. Ditmaal wordt de bemanning van een vrachtschip gegijzeld. Daar kun je een heel dramatisch Hollywood-spectakel van maken, maar de Denen houden het ingetogen en daarmee spannend. Hij krijgt een 7 op IMDB, vrij netjes, en je kunt hem vanaf 4 juli gaan bekijken.

Lootera

Om in de niet-Hollywoodsferen te blijven meteen maar door naar een film uit Bollywood. Een romantisch doch tragisch liefdesverhaal wordt verteld. Een man die moet kiezen tussen zijn geliefde of zijn verleden. Een keuze die fataal kan zijn, welke keuze het ook moge zijn. Er is nog geen beoordeling van en of ie een goed eind heeft weten we ook niet. Dat kun je 5 juli gaan zien.
https://www.youtube.com/watch?v=0hucTcyZHCQ

Monsters University

Het onafscheidelijke duo Mike Wazowski en James P. Sullivan is terug. Mocht je even vergeten zijn wie dat waren: kijk Monster Inc. Aanrader. Gezien? Zo begon het. Vanaf 10 juli in de bioscoop.

Hummingbird

Daar is ‘ie weer! De waarde Jason Statham. Wederom in een goede vechtrol, maar de trailer belooft meer dan alleen wat loze gevechten. Krijgt een 6,6 op IMDB en is dus zekerste weten het proberen waard. Proberen kan vanaf 11 juli.

The Internship

Het blijft een goed concept: personages in een omgeving zetten waar ze niks van snappen. En in het geval van The Internship wel wat van denken te snappen. Owen Wilson en Vince Vaughn worden als twee ouderwetse verkopers stagiair gemaakt bij Google. Dat levert uiteraard de meest hilarische situaties op. Kijken kan vanaf 11 juli.

Girl Most Likely

Meisje wordt gedumpt, zet een zelfmoord in scène, overleeft die ternauwernood en moet een tijd je bij haar moeder wonen. Detail: ze haat haar moeder. Lekkere wegkijkvrouwenfilm. Met humor, niet geheel onbelangrijk. Vanaf 18 juli te zien.
https://www.youtube.com/watch?v=slt7vEZvF-s

The Wolverine

The Wolverine is terug! Het personage uit X-Men is weer op het grote scherm te zien. Vanaf 25 juli. Dat is eigenlijk het enige. Gewoon. Een tip.

Jayne Mansfield’s Car

Alabama in de jaren 40. Mevrouw verlaat haar man en vertrekt naar Engeland voor een andere man. Als ze komt de overlijden, komt het Engelse gezin naar Alabama. Dat levert op z’n minst interessante gelegenheden op. Verder hoofdrollen voor Kevin Bacon en Robert Duvall, regie wordt gedaan door Billy Bob Thornton. Kijken kan vanaf 25 juli.

Als extra: in zowel deze film als in deze film vergaat de wereld. Je kunt dus gewoon kiezen hoe de wereld vergaat.