Muziekmoment week 26

24-06-2013 10:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Great Minds en Fat Freddy’s Drop.

Great Minds – Great Minds

Great-Minds-album-1
Genre: hiphop
Voor de hiphopliefhebber is de combinatie van Sticks, Djiggy Djé en Winne er een die het hart sneller doet kloppen. De drie heren hebben allemaal grote bijdrages geleverd aan de Nederlandse hiphop en vormen nu de super formatie Great Minds. De degelijke beats worden verzorgd door Dr. Moon. Zoals verwacht is Great Minds een plaat die op de lijst met de beste Nederlandse hiphop kan. Een fris album met teksten die refereren aan de huidige media, maar ook het ontstaan en verloop van hiphop in Nederland. Uiteraard rappen mannen als Typhoon en Rico ook nog een nummertje mee, om het hele album compleet te maken. Een album van Nederlandse bodem, waarmee je weer eens lekker uit je dak kan gaan.

Fat Freddy’s Drop – Blackbird

FFD_Blackbird_Album_Cover_72dpi_RGB
Genre: dub/reggae/soul/techno/wat niet?
Fat Freddy’s Drop zorgt altijd voor bijzondere projecten, dankzij hun uitgebreide mix in genres. Ook op nieuwe album Blackbird ontbreekt het niet aan spannende veelzijdigheid. Na een introductie met vooral zware dub met vrolijkt trompetjes, glijden we verder naar zoete soul, en steekt later op het album zelfs techno z’n kop even op. Zoals gewoonlijk is ook Blackbird ontstaan door improvisatie in de studio. De bijzondere effecten, de aanstekelijk stem van zanger Dallas Tamaira en de onverwachte uitspattingen maken Blackbird meeslepend en opwindend album.

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zoekt iedere zaterdag op zijn werk bij Plato Leiden de beste platen uit en zet elke week de beste releases voor je op een rij.