Binnenland

Oprichter Ibn Ghaldoun geeft complot schuld van examendiefstal

24-06-2013 12:45

De oprichter van de Ibn Ghaldoun-school denkt dat de leerlingen die eindexamens hebben gestolen “hiertoe zijn aangezet” om de school “in problemen” te brengen. “Er wordt een vies spelletje gespeeld. Die leerlingen zijn door iemand van buiten ingepalmd”, laat Belgaçem Naas aan het Algemeen Dagblad weten.

Het AD trekt vandaag een dampende beerput open over de beruchte islamitische school.

Zo wordt uit de mond van Ton van Erven, de eerste rector van de school, opgetekend: “De partijen stonden tegenover elkaar, waardoor ze de focus op het onderwijs kwijtraakten. Het geloof werd belangrijker gevonden dan de kwaliteit van de lessen.”

Hendrik Verweel, ooit interimdirecteur op de school, laat weten: “Turken en Marokkanen werken gewoon niet goed samen. Als er te veel Turken in het bestuur zitten, worden de Marokkanen boos en andersom. Het is vaak een machtsspel.”

“Daarnaast is overleggen – waar Nederlanders vaak in uitblinken – niet hun sterkste kant. We vergaderden tot laat op de avond, kwamen tot een besluit, maar de volgende ochtend was dat alweer omgegooid. Dan was een imam het er toch niet mee eens.”