Nog meer cursisten HU naar Uithof

25-06-2013 18:00

Het pand van de Hogeschool Utrecht op Oudenoord 700, aan de ongure straat die parallel loopt aan de Amsterdamse Straatweg, is verkocht. Hierdoor verhuist ook de faculteit Natuur en Techniek (FNT) van de Hogeschool naar de Uithof.

Het pand is verkocht aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Vanaf komend collegejaar zal het vervolgens weer gehuurd worden door de HU (ambtenarenlogica!) omdat er ‘kennis overgedragen wordt’. Zoals waar lokaal 2.11 is. Kunt u zich er wel een voorstelling bij maken, ‘kennisoverdracht’?

In 2016 verhuist de FNT dan echt naar de Uithof. Dat betekent nog meer cursisten op dat onpersoonlijke, kille kennisfabrieksterrein dat de Uithof heet, waar per winter zeker twee Aziatische uitwisselingsstudenten headfirst via de bovenste verdieping van de sfeervolle flats de grond een klapzoen geven.

Alleen de leuke in de toekomst werkloze kunstenaarsstudenten blijven in de buurt van het centrum. Uiteindelijk gaan alle cursisten naar de Uithof, waar een Campus moet ontstaan die per sneltram bereikbaar is. Die heet dan weer de Uithoflijn die vanaf 2018 in gebruik moet worden genomen.

De opleidingen die recentelijk naar het nieuwe gebouw in Amersfoort zijn verhuisd, zullen daar wel blijven.