Binnenland

Amsterdamse deelraad te vroeg met herdenking Mandela

26-06-2013 15:25

Mandela lijkt langzaam afscheid te nemen van het leven. Zo verklaren diverse media in Zuid-Afrika dat de ex-president momenteel kunstmatig beademd wordt. Ook zou zijn familie al aan het ruziën zijn over de rustplaats van de 94-jarige ‘Vader des Vaderlands.’ Maar dood? Dat is Nelson nog niet! Daar ontstond echter wel een klein misverstand over tijdens een deelraadsvergadering in Amsterdam Zuidoost. Tijdens deze vergadering werd namelijk een minuut stilgestaan bij het overlijden van Mandela, zo meldt AT5 die het dan op hun beurt weer van Het Parool weten.

Dood op Twitter

De griffier van de vergadering zou tijdens een schorsing van een deelraadslid te horen hebben gekregen dat Mandela was overleden. Griffier Sjam Jokhan probeerde op dat moment het bericht te verifiëren. Aangezien het bericht op Twitter door tientallen mensen bevestigd werd dacht Jokhan dat het bericht juist was.

Na de schorsing besloot voorzitter Mala Eckhardt om een minuut stilte in acht te nemen, en de ‘overleden’ Mandela te herdenken. Na de minuut stilte werd de waarheid van het bericht toch enigszins in twijfel getrokken. Vlak voor middernacht werd de fout erkend door voorzitter Eckhardt. “Het blijkt maar weer hoe voorzichtig je moet zijn met berichten op internet,” zegt Jokhan.