Kunst

UK House Revival

28-06-2013 16:00

Hippies, hipsters en mensen die ook zoiets proberen te zijn: kom samen en lees wat het nieuwste in feestland jou te bieden heeft! Het lievig dansen en je zoet voelen op deep house meuk is gegaan en geweest, nu is het tijd voor vrolijk en opzwepend gebeest op UK House van Disclosure en Wegner.

Trendsetter

Uiteraard loopt Nederland weer hopeloos achter als het gaat om het beste van het nieuwste, maar na de lift-off van het debuutalbum van Disclosure (ja, beter dan Daft Punk) met geluksnummers zoals White Noise kan ook Nederland niet achterblijven.

UK House is het jongste nog succesvol te worden Britse exportproduct, het is zo vers dat het nog hip moet worden. Net zoals foto’s waarop het bijna lijkt alsof het oude polaroids zijn en kleding die net is alsof je papa en mama het ook droegen, grijpt UK House terug naar het beste van vroeger. De revival van de UK House en zijn disco-invloeden uit de jaren 80 en 90 zijn de volgende in de rij van oude dingen die nieuwe dingen gaan zijn in de Nederlandse feest- en festivalwereld.

Wegner

Wat deze muziek onmisbaar maakt en wat deze stijl feesten laat opzwepen, dat is goed gevat door een set van UK House die het Utrechtse talent Wegner onlangs tot één luisterrijk geheel maakte. Als nieuweling in een zwaar beconcurreerde dj-wereld heeft Wegner een gat in de markt ontdekt met UK House. Zoals hij zelf zegt: “UK House biedt met ieder nummer het totaalpakket van een goed feest. Er zijn hi-hats om bij te dansen, euforische melodieën voor het geluk en vocals om mee te zingen”.

Wegner’s “My Guide To Uk House #1” is de eerste van een serie maandelijkse sets waarin dit talent de luisteraar bij de hand neemt om het nieuwste en beste van UK House ten gehoor te brengen en zo iedereen met deze vrolijke mix van beats en disco te verlichten.

Iedereen aan de UK House

Het opkomen van UK House is al erkend door de beste vooroplopende en innoverende festivals van 2013. DGTL liet Dusky en Huxley overvliegen en zij creeerden beiden één van de betere feestjes binnen het grote feest dat DGTL was.

Hipsterfestival nummer 1 Het Lentekabinet vierde de nieuwe trend door de mannen van Bicep levendig te laten pompen in de tent en op Dekmantel Festival dat nu al tot het beste festival van het jaar is benoemd zullen ondermeer Scuba en Joy Orbison de al dan niet spreekwoordelijke tent op hun kop gaan zetten.

Ondertussen richten minder grote partijorganisaties zoals Zeezout zich steeds vaker op UK House, terwijl enkele Nederlandse artiesten zich eveneens profileren door UK house. Tom Trago is internationaal al behoorlijk succesvol en terwijl Detroit Swindle en De Sluwe Vos naam aan het maken zijn met deze nieuwe stijl zal de komende zomer en zullen de komende jaren gevuld zijn met deze vernieuwende eenwording van hi-hats, melodieën en vocals.