De Tourkijkers: Keizers en bollen

01-07-2013 18:20

Monique Huijdink (@MiesjeB) en Anne Spapens (@Ponckster) kijken elke dag naar de Tour. Vanaf de eerste pedaaltrap tot aan het moment dat Mart Smeets ‘s avonds het licht uit doet. Om en om doen ze hier verslag van de honderdste Ronde van Frankrijk. Vandaag is het de beurt aan Anne.

Napoleon

Het is al eerder gezegd, maar lieve hemel, wat is Corsica mooi. Ik had er nog best een paar dagen willen blijven. Herbert Dijkstra ook: “Wat bezielde Napoleon om de wereld te gaan veroveren als hij dit al had? Hij had ook gewoon hier op het strand kunnen gaan liggen!” Of het voor de renners ook zo aangenaam was? De afdalingen door het spectaculaire natuurgebied vandaag zagen er schitterend uit, maar naast ravijnen fietsen met alleen een laag stenen muurtje langs de kant van de weg? Brr.

Overigens werd de schoonheid van Napoleons Corsica gisteren uitgedaagd door een andere keizer. Mario Cipollini had het eiland op zijn aanwezigheid getrakteerd en besloot zich nog maar eens aan iedereen te tonen. Op z’n Cipollini’s uiteraard. Shirt uit, helm af en pronken maar. Het is een bijzonder kind, en dat is-ie.


Filmpje: Edwin Winkels

Verkleedfeestje

Van stuitende lelijkheid waren de bollentrui, -broek en –helm van Pierre Rolland vandaag. Als een kleuter op zijn eerste verkleedfeestje reed hij in het peloton rond. Het zou goed zijn als de Tourorganisatie daar eens strafpunten voor gaf. Hij verdedigde zijn trui met succes, dus we gaan hem helaas nog veel vaker zien.

Morgen komen we aan op het Franse vasteland en verlaten dat niet meer tot we in Parijs zijn. De ploegentijdrit staat op het programma. De tv-uitzending begint pas om drie uur, dus neem allemaal maar een halve rustdag.

A.

Meer Tourkijkers? Lees Thuis voor de Tour : voor iedereen die van de Tour houdt of ervan wil gaan houden!