Bladen

Mazelenvirus rukt snel op in Biblebelt

01-07-2013 08:09

Maandagochtend is er ook weer een ochtendgebed.

Leuk. Mart Smeets is even Wilma Nanninga

Had hij zichtbaar plezier in tijdens de avondetappe. Mart Smeets zag de Italiaanse ex-wielrenner Mario Chipollini weglopen met ‘mevrouw Chipollini’ op het pleintje in Ajaccio waar hij aan een tafeltje zijn show presenteerde. ‘Dit is even Story en Prive’, gniffelde de man die dit weekend in De Volkskrant hoog opgaf over fatsoen. En zo kreeg De Mart nog een laagje extra.

Leuk II: Giga Ravelli schildert al zes jaar aan Gustav Klimt

Het interview dat Peter van der Vorst hield met Gigi Ravelli viel in de categorie ‘lange halen, snel thuis’. Op de automatische piloot ramde Peet zijn vragen erdoor. ‘Ben je soms depressief? En hoe voel het om vrijgezel te zijn?’ Toch was er mooi momentje. Gigi blijkt een geduldige schilderes te zijn, die al zes jaar werkt aan de herinterpretatie van schilderij van Gustav Klimt. En zo kreeg deze charmante soapster er ook een laagje bij.

Leuk III. Neymar wordt steeds minder irritant

Neymar werd de speler van het toernooi bij de Confederationscup, en dat was terecht. In de finale tegen de afgematte Spanjaarden scoorde de Braziliaan een wonderschone goal. Mooi dat hij feestvierde met zijn teamgenoten en die egomaniakale gebaartjes achterwege liet. Hij was nederig, want hij moest nog even een keeloperatie ondergaan.

Heel knap meisje legt uit waarom Murdoch bedrijf splitst

Rupert Murdoch hakt zijn bedrijf in tweeën. De tv- en entertainment tak gaat verder als 21 Century Fox en de krantenbusiness gaat verder onder de naam NewsCorporation. Waarom? Alexandra Suich, de mediaredacteur van The Economist, legt ‘t uit. Inderdaad, de aandeelhouders willen eindelijk wel eens aangetoond zien dat de krantentak een groot bloedend gapend gat is. ‘Hij wil dat de prijs van de krantendivisie naar beneden gaat zodat hij het zelf kan terugkopen’, zegt ze.

NOS maakt mooie sportfilmpjes

Mooi filmpje over Roel Braas, de Olympische roeier die 4 jaar geleden nog tuinman was. Goede muziek, mooi verhaaltje en topquotes. ‘Hij moet leren bewegen als Mike Tyson.’

Mazelenvirus rukt snel op in Biblebelt

God is een gek figuur. Ouders die hun kinderen inenten krijgen het niet, ouders die menen dat God bepaalt of ze ziek worden, krijgen het wel. In gebieden waar veel bevindelijk gereformeerden wonen heerst een mazelenvirus.  Leuke vraag aan sociologen: neemt het geloof in God ook af? Het aantal inentingen noemt in ieder geval toe.

Schultz van Haegen benadeelde bedrijf man

De Volkskrant zwijgt vanochtend over het schandaal stuk over Melanie Schultz van Haegen dat geen schandaal stuk bleek. De minister heeft KiWa, een bedrijf waarin haar man indirect een 2% belang had, nimmer bevoordeeld. Sterker nog: in 2012 heeft ze KiWa, dat op gezag van het ministerie van Verkeer en Waterstaat vervoersvergunningen mag uitgeven, zelfs gemaand de prijzen slechts te verhogen met de inflatiecorrectie, vertelt een woordvoerder van KiWa aan deze site. KiWa mocht volgens een tender meer vragen, maar Schultz zei nee.

Waarom rijden zoveel oud-studenten in een taxi?

Recent Amerikaans onderzoek. Afgestudeerde studenten worden taxi-chauffeur, en niet alleen omdat ze niks anders kunnen. Het vak blijkt aanmerkelijk hogere eisen te stellen dan vroeger.

Zeker 4 doden bij betogingen op Tahirplein

President Morsi van Egypte is niet zo’n monster als Moebarak, maar nog altijd iemand waar een groot deel van de bevolking geen warme gevoelens voor koestert. Demonstraties op het Tahirplein eisten vier doden afgelopen uren.

Is Hannah Arend voor of tegen de i-pad school?

Krankzinnige polemiek tussen onderwijskundigen en politicologen. Zou Hannah Arendt, de melodramatische politicologe, waarvan het leven recent in een film is vereeuwigd, voor of tegen de i-pad school zijn. Joke Hermsen denkt dat ze tegen was, maar Gerard Drosterij, een man met hoornen bril, denkt dat ze voor zou zijn. Griezelige mensen, die zag dat afvragen.