Voetbal

Kelvin Leerdam alsnog naar Vitesse

02-07-2013 15:38

Vitesse heeft zicht versterkt met Kelvin Leerdam. De verdediger komt gratis over van Feyenoord, waar zijn contract afliep. Hij tekent in Arnhem voor vier seizoenen. Zo komt dan eindelijk een einde aan een langdurige soap, met Vitesse en Leerdam in de hoofdrol.

Eind oktober 2012 maakte Leerdam duidelijk zijn aflopende contract bij Feyenoord niet te zullen verlengen. Ronald Koeman was onverbiddelijk tegen Leerdam. Zonder contractverlenging zouden er geen tot weinig speelminuten volgen voor de rechtsback. En hij hield woord. De talentvolle Leerdam pieterde weg op de Rotterdamse bank en Vitesse leek in de winterstop een einde te maken aan deze pijnlijke situatie.

Leerdam leek op weg naar Arnhem, maar de transfer kwam niet rond . Toenmalig trainer Fred Rutte heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Leerdam graag zag komen. Maar hoe de lijntjes in de krochten van het Arnhemse voetbalbolwerk exact lopen, weet nagenoeg niemand. Hoewel vrijwel iedereen in Arnhem en Rotterdam rekening hield met een winterse overgang, vond de transfer om onduidelijke redenen geen doorgang.

Ook PSV en FC Twente hadden wel oren naar de handtekening van de Rotterdammer, die nu dus alsnog voor Vitesse kiest. In Arnhem is hij de tweede versterking, na de eerdere komst van Marko Vejinovic.