Voetbal

Speelt Bojan Krkic volgend jaar in de Eredivisie?

02-07-2013 13:20

Geruchten, zeker gedurende een transferperiode in het voetbal, laten we normaliter aan ons voorbij gaan. Maar voor Bojan Krkic maken we graag een uitzondering.

In beeld bij top-3

Krkic is namelijk in beeld bij de traditionele top-3 van de Nederlandse Eredivisie om hun ploeg volgend jaar te versterken. Ajax en PSV werden eerder al met het Spaanse toptalent in verband gebracht, maar nu noemt het Spaanse  Marca ook Feyenoord. Een speler van het kaliber Krkic in de Nederlandse Eredivisie mag gerust een sensatie worden genoemd.

Frank de Boer, Philip Cocu én Ronald Koeman speelden tijdens hun carrière alle drie voor FC Barcelona, de club die Krkic heeft opgeleid en waar hij in 2007 onder Frank Rijkaard zijn debuut maakte voor de Catalanen.  Verhuurperiodes bij AS Roma en AC Milan leverden niet de échte doorbraak op van het toptalent. Vandaar dat hij naar verluidt op zoek is naar een club waar hij een heel seizoen kan spelen.

Flitsende buitenspelers

Isaac Cuenca, een ander talent uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan Ajax. Door een blessure kwam hij niet echt uit de verf. Feyenoord wordt naast Krkic in verband gebracht met een terugkeer van Rio Miyaichi. Bovendien wordt Oussama Assaidi naast bovengenoemde clubs ook aan FC Twente en Vitesse gelinkt.

Is de Eredivisie volgend jaar een aantal flitsende buitenspelers rijker? We wachten enigszins opgewonden af.