Bladen

‘Subsidies op groene auto’s kosten half miljard per jaar’

02-07-2013 08:24

Dinsdag is er ook een ochtendgebed van ThePostOnline.

Bankier van God stapt op

De baas van de bank van Het Vaticaan stapt op, omdat hij ervan wordt verdacht 20 miljoen euro te hebben witgewassen in Zwitserland. Bankiers in het Vaticaan zijn mysterieuze types. Enerzijds diepgelovig, anderzijds zijn deze roomse krijtstrepen ook schatkistbewaarders over miljarden. Ze hebben banden met andere grootbanken en soms zelfs (wordt er gefluisterd) met de maffia en vrijmetselaars. In 1982 hing de Italiaanse bankier Roberto Calvi in Londen onder de Blackfriars brug, nadat bekend werd dat Banco Ambrosiano, de bank die hij leidde, failliet was gegaan aan een schuldenlast die geschat werd tussen de 700 miljoen en de anderhalf miljard dollar. Het grootste deel van de schuld was in handen van het Vaticaan.

Desi Bouterse is een vredesapostel

Mandela leeft nog, maar president Desi Bouterse van Suriname solliciteert naar de nieuwe functie van mondiaal goedmensch. De voormalige dictator van onze voormalige kolonie sprak laatst een Chinees congres toe over ‘vrede’, en roept nu op tot verzoening over slavernij. Hij wil Nederland vergeven voor ‘de martelingen en mensonterende zaken’ die tijdens de slavernij zijn gebeurd. Deze oproep deed het Surinaamse staatshoofd maandagnacht op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo, tijdens zijn toespraak ter ere van de afschaffing van de slavernij, 150 jaar geleden. ‘We hoeven niet steeds alleen maar achterom te kijken. Al waren het zware dagen, laten we die periode toch afsluiten. Wanneer de oude kolonisator (Nederland, red.) vraagt om vergeving, laten wij hen dan ook vergeven.’

Eet geen kaas voor je gaat slapen

Je gaat er raar van dromen en wordt er dik van. Wie zegt daar iets over het gevaar van late avond snacks? Sonja Bakker? Nee, The Wall Street Journal in een videoboodschap.

Drie nieuwe adviseurs voor de koning

Zomaar een mededeling in De Telegraaf. ‘Ir. drs. Olger C. van Dijk begon gisteren naast Pien Zaaijer als de tweede persoonlijk adviseur van het koningspaar. Hij was tot vorig jaar politiek assistent van minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken), op wier ministerie hij zich tot voor kort nog als beleidsmedewerker richtte op de woningmarkt. Naar het derde lid van deze koninklijke adviesraad, die onder koningin Beatrix niet bestond, wordt nog gezocht.’ Fijn. Succes, jongens.

Chinezen worden verplicht bejaarde ouders te bezoeken

In China wordt eenzaamheid per wet uitgebannen. Volwassen Chinezen moeten verplicht bij hun ouders langs. Dat is de inhoud van een nieuwe omstreden wet die maandag van kracht is geworden in China. Peking kwam met de maatregel omdat steeds meer ouderen alleen thuis zitten zonder enige verzorging. Tegenstanders zeggen dat de staat niets met dit soort privézaken te maken heeft.

Cynische necrologie over Van Roozendaal

Hij zal het hebben gewaardeerd, de necro over zijn leven in De Volkskrant. Zwartkijker Maarten van Roozendaal is dood en wordt als volgt gelauwerd: ‘In zijn laatste programma De Gemene Deler strooit Maarten van Roozendaal statistische gegevens van de gemiddelde Nederlander over de zaal uit. Van Roozendaal bekeek de statistieken en berekende dat hij met zijn levenswijze – een paar pakjes sigaretten per dag en een vergelijkbare hoeveelheid drank – niet ouder dan 58 jaar zou worden. Alcohol was voor hem zelfmedicatie. Hij dronk voor de prettige staat van verdoving.  Die statistische grens van 58 jaar heeft hij niet bereikt’, schrijft theaterrecensent Patrick van Hanenburg. De kettingroker en veeldrinker werd slechts 51 jaar.

Fashionhomo boos dat hij zich netter moest kleden

Mooi relletje over vrijheid van expressie. Fashion blogger B. Scott mocht niet op hoge haken, met lang zwart haar en in een zwart tuniek naar een uitreiking van een modeaward. Hij moest iets netters aan. Flauw. Een modefeestje zonder excentrieke poseur is natuurlijk niets waard.

Snowden vraagt in 19 landen asiel aan

en zegt dan dat Obama zijn asielaanvraag belemmert. Hij wordt een beetje een zeurkous, onze Edward. Ga ergens heen waar je niet wordt vervolgd, en voer je strijd, maar stop met dat pathetische martelaarschap.

‘Groene autosubsidies slaan gat van half miljard in begroting’

Pieter Omtzigt van het CDA heeft weer eens een rekenmachine gepakt en even gecalculeerd waarom er toch zoveel milieuvriendelijke auto’s op de weg rijden. Antwoord: omdat ze zwaar gesubsidieerd worden in de vorm van belastingverlagingen. De CDA-pitbull vindt dat het wel een tikkie minder kan. Door de fiscale douceurtjes loopt de belastingdienst een half miljard mis.

Lady Gaga scheert heur hoofd kaal

Voor een fotoshoot bij de stoerste glamourfotograaf ter wereld: Terry Richardson.