Leven

Vakantietrends deel I: Badmode

04-07-2013 12:00

Hoewel de meeste mensen langer dan een jaar met hun badkleding doen, veranderen de trends op het gebied van badmode ook elk jaar weer. Wat zien we dit jaar in de winkels voor mannen én vrouwen?

Mannen

Op het gebied van badmode voor mannen zien we dit jaar niet heel veel shorts die eruit springen. De kleuren zijn voornamelijk fel of pastel met rustige prints. De shorts zijn (middel)lang van lengtes en hebben rustige prints zoals grote ruiten, grof gestreepte shorts, felle kleuren en de Tie & Die komt ook voorbij. Fijn voor de dames om te weten is dat de afschuwelijke hawaïprint bijna is uitgestorven, Diesel en Tommy Hilfiger durven er nog een paar in hun collecties te gooien, maar felle unicolor shorts hebben toch de overhand in de badmode bij mannen.

Vrouwen

De badmodetrends bij vrouwen zijn iets spannender dan bij de mannen omdat de modellen in bikini’s en badpakken meer veranderen elk jaar. We zien echt élke print en kleur terugkomen, het is dit jaar een groot paradijs!
Wat opvallend is, is dat dit jaar het badpak weer helemaal terug is, met veel verschillende modellen die een stuk sexyer zijn dan je zou verwachten.

Esprit komt met een mooi strapless badpak dat ook nog eens shaping is. Ook zijn er leuke haltertop modellen ook dit badpak van C&A is verrassend fel en stijlvol. Qua bikini’s zien we veel ‘fringe’ bikini’s met franjes aan de boventops, Tie & Die bandeau bikini’s en massa’s aan monokini’s.