Binnenland

Beveiliging Schiphol berooft reizigers

05-07-2013 09:03

Vertrekkende passagiers op Schiphol zijn de afgelopen maanden op grote schaal beroofd door securitymedewerkers. Drie personen die er juist voor moesten zorgen dat reizigers zich veilig voelden, namen tijdens de securitycheck smartphone’s, ipads en andere waardevolle spullen weg. Dit meldt de Telegraaf.

Tijdens de securitychek wordt alle apparatuur op een lopende band gelegd. De medewerkers beschouwden deze lopende band als bewegende etalage van gratis goederen.

Door de drukte hadden passagiers vaak niets in de gaten. Hadden ze dat wel dan deed de beveiliging alsof ze van niets wist.

In de haast om het vliegtuig niet te missen lieten passagiers het dan maar zitten.

De marechaussee deed de afgelopen maanden onderzoek en installeerde verborgen camera’s. Aan de hand van deze beelden konden de drie medewerkers worden opgepakt.

Het is echter niet de eerste keer dat beveiligingsmedewerkers van Schiphol hun werk en het vertrouwen van werkgever en passagiers misbruiken om te roven en te stelen. Eerder werd een medewerker aangehouden omdat hij in beslag genomen wapens achterover drukte.

Ook bleken medewerkers het depot voor gevonden voorwerpen leeg te stelen.

Mocht u binnenkort op vliegvakantie gaan dan wensen wij u een prettige en voraal veilige reis.