Programma Welcome to the Village nu écht rond

09-07-2013 14:00

Het programma van Welcome to the Village is rond! Naast scheurende gitaren en techno zijn er drie feestelijke toevoegingen aan het programma gedaan. Met Keko Yoma (CL), Klavan Gadjé en Boss Capone telt het festival meer dan zeventig acts en een bomvol randprogramma van kunst, poëzie en crossover. Welcome to The Village vindt op 26, 27 en 28 juli plaats in natuur- en recreatiegebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden.

‘Op het programma stond al een flinke dosis rock, indie en folk’, zegt programmeur Peter Reen. ‘Maar er moet natuurlijk heel veel gedanst worden in ons dorp. Drie bevestigingen in het hoekje wereldmuziek maken het programma dan ook echt af.’
08_Keko-Yoma_enero2012
Het Chileense Keko Yoma mixt rock, ska en latin en brengt dat met een bak vol energie. Deze mannen laten al zeven internationale tournees zien dat niemand stil kan blijven staan bij het feest dat Keko Yoma heet.
site36_20100809155923_1_klavan_gadje_1
Uit eigen land komt het tienkoppige balkancollectief Klavan Gadjé. Gewapend met trekzak, toeters en snaren doen deze Nederpoppers je dansen. Zij met jullie en jullie met Klavan.

De missie van Boss Capone is helder: oude reggae nieuw leven inblazen. Gecombineerd met deze heerlijke eigentijdse groove zou dat best eens kunnen lukken.