Swansea City haalt Bony voor minder dan 10 miljoen pond

10-07-2013 15:36

Wilfried Bony, de topscorer van het afgelopen Eredivisieseizoen, vertrekt voor minder dan 10 miljoen pond naar Engeland. Mede-eigenaar John van Zweden vertelt aan ThePostOnline dat het transferbedrag in euro’s maar net boven de tien miljoen euro uitkomt. Dat is een stuk minder dan het bedrag van 16 miljoen euro dat in verscheidene media werd genoemd. Morgen wordt de transfer officieel bekend gemaakt.

In een eerste reactie laat Bony weten zeer verheugd te zijn met de transfer. “Swansea City is een prachtige club en de Premier League is een geweldige competitie. Ik ben blij dat ik me op het hoogste niveau mag bewijzen. De spelersgroep heeft mij hartelijk onthaald en het is zaak nu zo snel mogelijk aan te sluiten op de training.”

De topscorer van de eredivisie ziet uit naar de samenwerking met Michael Laudrup. “Ik heb een gesprek met de trainer gehad en ik denk dat hij mij veel kan leren. Hij kan mij met zijn ervaring en kennis nog een veel betere speler maken.” In Nederland scoorde de spits afgelopen seizoen 31 doelpunten. Op de vraag of hij tot een zelfde aantal treffers kan komen in de Premier League zegt hij: “Ik zal hard moeten werken en dan komen de goals vanzelf. In het voetbal is alles mogelijk.”

Bony keert nog terug naar Arnhem om afscheid te nemen van de supporters. “Ik zal de fans en mijn oud-ploeggenoten missen, maar ik moet deze stap nu maken. Wanneer ik officieel afscheid neem weet ik nog niet, maar ik kan vast zeggen dat ik de fans dankbaar ben voor alle steun tijdens mijn tijd in Arnhem.”

Titelfoto: Vandaag maakt Bony al kennis met zijn nieuwe ploeggenoten