Politiek

Waar gaat het kabinet deze zomer op vakantie?

11-07-2013 15:40

De Tweede Kamer is al met reces, na vrijdag gaat het kabinet ook een poging doen. Waar gaan de bewindslieden de zomer doorbrengen? Indonesië, Kroatië en Marokko dus. Henk Kamp en Frans Timmermans blijven thuis.

De avonturiers

Melanie Schultz van Haegen (VVD) reist het verst en gaat naar Indonesië. Ronald Plasterk (PvdA) zoekt het dichter bij huis en gaat twee weken naar Marokko. Edith Schippers (VVD) gaat op de sportieve toer en met haar gezin raften en bergbeklimmen in de Pyreneeën. Daarna gaat ze Barcelona verkennen. Stef Blok kiest voor een snelle stijger op de lijst van favoriete vakantielanden: Kroatië.

De zwijgers

Premier Mark Rutte (VVD) houdt zijn bestemming altijd voor zich, maar laat wel weten dat er ‘korte tripjes in binnen- en buitenland’ op het programma staan. Komende week is hij nog aan het werk: hij gaat dan beroepshalve naar de Caribische delen van het koninkrijk, samen met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. Lodewijk Asscher (PvdA) hecht ook aan zijn privacy en zwijgt over zijn vakantieplannen.

De clichémannetjes (en -vrouwtjes)

Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Lilianne Ploumen (PvdA) en Ivo Opstelten (VVD) kiezen als zo veel Nederlanders voor Frankrijk; de laatste vindt één week in La douce France overigens voldoende. Jet Bussemaker (PvdA) koerst met haar gezin richting vrienden in de aloude vakantietopper Spanje. Ook gaat ze nog een paar dagen met haar familie naar Texel.  Jeanine Hennis (VVD) kiest ook voor het zuiden: ze gaat twee weken naar Italië.

De thuisblijvers

Twee minister blijven thuis. Henk Kamp (VVD) volgt het advies van Rutte op en is bezig geld uit te geven: hij is druk doende met het bouwen van een huis in Overijssel. Collega Frans Timmermans (PvdA) gelooft het buitenland – niet geheel onbegrijpelijk wegens Buitenlandse Zaken – wel even en houdt het bij enkele uitstapjes in eigen land.

TPO/ANP