Weten & Tech

Bits – Gratis games in de App Store, korting op Steam-spellen

12-07-2013 16:32

Oh oh, de App Store geeft gratis games weg en de ‘Steam Summer Sale’ is begonnen! Het is dus uitermate voordelig om eens in die winkeltjes te kijken! DotA 2 begon deze week ‘echt’ en we kregen een aardige GTAV-trailer voor de kiezen. Klik snel door!

Metal Gear Solid: The Legacy Edition

MGSLegacy

In september krijg je de kans om alsnog (bijna) alle Metal Gear-spellen in één verzameling te kopen voor je Playstation 3. Metal Gear Solid: The Legacy Edition bevat Metal Gear Solid, de HD-versies van MGS2, 3 en Peace Walker en MGS4. Als extraatjes krijg je bonusmissies voor MGS en de interactieve stripboeken die op de PSP verschenen.

Aangezien de eerste twee Metal Gear-games (MSX) als bonus bij Metal Gear Solid 3 zitten, is dit een vrij complete verzameling. Als je dit pakket koopt mis je alleen de PSP-game MGS: Portable Ops en de Metal Gear Acid-kaartspelletjes. Het lijkt ons een prima set. De prijs en de precieze verschijningsdatum zijn nog niet bekendgemaakt.

Grand Theft Auto V-gameplaytrailer

GTAv

Afgelopen dinsdag ging het halve Internet op tilt. Doorgaans betekent dat dat Justin Bieber iets doms heeft gezegd over een zeker slachtoffer van de holocaust, of dat John Ewbank het koningshuis voor aap zet met een tekstuele en grammaticale monstruositeit. Een derde mogelijkheid is: het verschijnen van een nieuwe Grand Theft Auto V-trailer! Hier zie je hem:

Ziet er erg goed uit, ook al valt er nog niet bijster veel te vertellen over de game voor hij definitief af is. Het leukste aan een nieuwe GTA-trailer vinden we meestal de bizarre Youtube-quotes die op deze site verzameld worden… Niet geschikt voor mensen met een positief (of zelfs neutraal!) mensbeeld.

Steam Summer Sale

STEAM

Pas op je portefeuille; de traditionele Steam Summer Sale is begonnen. De komende elf dagen verschijnen er iedere dag nieuwe aanbiedingen, meestal in de vorm van korting op games. Nieuw zijn de speciale ‘trading cards’ die je kunt verdienen door games te kopen en te spelen, samen met andere bespottelijke manieren om het geld uit je zakken te kloppen. Veel plezier, maar probeer jezelf te beheersen!

DotA 2

FUCKINGCROW

Oh, en nu we het toch over Steam hebben: DotA 2 is deze week officieel van start gegaan! Het gratis spel, waarin je met een team de basis van de tegenstander probeert te slopen, was al een tijd in bèta-versie te spelen en is nu openbaar voor iedereen!

Het is raadzaam om eerst de introductiemissies te spelen om wat gevoel voor de game (en de ruim 100 verschillende poppetjes waarmee je kunt spelen) te krijgen. Tijdens het spelen word je traditioneel helemaal verrot gescholden als je niet op de hoogte bent van alle tactieken (of gewoon zomaar) dus trek je asbestpak aan en bereid je voor! Hatsekidee, die gare Basshunter aan en gáán!

App Store is vijf jaar oud: viert het met gratis games en apps

Apples App Store werd deze week vijf jaar oud en deelt cadeautjes uit in de vorm van gratis apps en games (en nog leuke ook!). Van de laatste hebben we een kort lijstje gemaakt, welke apps je al dan niet gratis downloadt zoek je maar lekker zelf uit.

Badland

BADLAND

Een game waarin je met je vinger een vogeltje door gevaarlijke omgevingen loodst.

Infinity Blade 2

INFINITY

Een actie-RPG waarin je vooral veel zwaardgevechten levert. Grafisch zeer mooi!

Superbrothers: Swords & Sworcery

SWORDS

Een avonturenspel in ‘pseudo-retro’-stijl. Leuke sfeer en vage humor!

Tiny Wings
TINY

Je speelt een vogeltje dat niet kan vliegen. Door gebruik te maken van schansen en heuvels probeer je desondanks zo ver mogelijk te komen!

Where’s my Water

WATER

In dit spel probeer je stromend water om te leiden, zodat een klein alligatortje een lekker bad kan nemen.

Er is genoeg te doen dus, als je je verveelt. Fijn weekend! Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.