Politiek

Jos van Rey (VVD) nu ook verdacht van witwassen

13-07-2013 06:59

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de gevallen VVD-senator en Roermondse oud-wethouder Jos van Rey niet alleen van corruptie, maar ook van witwassen. Dat blijkt uit een beschikking van de rechtbank in Rotterdam in een door de zoon van Van Rey aangespannen zaak. Dat schrijft dagblad De Limburger zaterdag.

Naast corruptie nu ook witwassen

De zoon van Van Rey – zelf geen verdachte in het corruptieonderzoek – eiste opheffing van het beslag dat het OM vorig jaar had gelegd op bepaalde goederen. Dat gebeurde bij de doorzoeking van zijn woning in het kader van het onderzoek naar Van Rey senior. Uit de rechterlijke uitspraak blijkt nu dat Jos van Rey naast corruptie en schending van het ambtsgeheim óók wordt verdacht van witwassen. Uit de beschikking blijkt tevens ook het onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie door Van Rey naar burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns (VVD) nog loopt.

OM onderzoekt ook of Van Rey getipt werd over inval

Het is het volgende hoofdstuk in een steeds onverkwikkelijker wordende zaak. Begin juli schreef minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan de Tweede Kamer dat het OM óók onderzoekt of Van Rey getipt werd voordat Justitie in oktober vorig jaar meerdere invallen bij hem en zijn familie deed.

Lees ook:

-Meer over de mogelijke steekpenningen voor Van Rey, de reactie van de advocaat van Van Rey én andere verdachten vandaag bij dagblad De Limburger.

-OM onderzoekt donaties aan VVD-Kamerleden

-Interview met De Limburger-hoofdredacteur Huub Paulissen: “Roermond werkte ons tegen bij onderzoek naar Jos van Rey

-Opinie: De kneuzige dwergen van Jos van Rey