Voetbal

Özcan Akyol: ‘Go Ahead Eagles heeft een heel matige selectie’

15-07-2013 13:00

Op vrijdag 2 augustus trappen Ajax en Roda JC in Amsterdam af voor een nieuwe Eredivisieseizoen. ThePostOnline blikt met 18 bekende supporters vooruit. Vandaag aflevering één met schrijver Özcan Akyol, supporter van Go Ahead Eagles.

Als kleine jongen uit Deventer ging hij al vaak met zijn grote broer mee naar het stadion. Maar dit seizoen, als The Eagles voor het eerst in járen weer in de Eredivisie mogen spelen, hoopt hij geen thuiswedstrijd te missen. Akyol kocht zelfs weer een seizoenkaart. “Ik ben wel een beetje een successupporter. Als het tien graden vriest en FC Oss komt op bezoek, dan kijk ik liever op tv.”

Wat verwacht jij van jouw club dit seizoen?
We zullen moeten vechten voor lijfsbehoud, het gaat erg lastig worden. Op dit moment zijn er erg weinig spelers met de ervaring van wedstrijden in de Eredivisie. De jonge jongens worden voor de leeuwen gegooid. Als er in elke linie een goede speler bijkomt dan kan het. We hebben nog niet eens een keeper! En bijvoorbeeld een jongen als Marnix Kolder is een goede speler, maar dan wel voor in de Jupiler League.”

Welke speler van Go Ahead Eagles moeten we dit seizoen zeker in de gaten houden?
Tja, zoals ik al zei hebben we eigenlijk een heel matige selectie. Ik noem Antonia en Houtkoop, twee gevaarlijke vleugelspelers.”

Wanneer is het seizoen geslaagd? Bij winst op rivaal FC Zwolle?
Heel veel mensen hier willen die wedstrijden winnen, zeker thuis. Maar ik denk dat de meeste mensen in Deventer liever twee keer verliezen als we ons handhaven in de Eredivisie. Ik wel in ieder geval.”

Wie wordt kampioen?
“Als alle spelers blijven geeft ik Ajax de beste kans.”

En wie degradeert direct?
“Hmm… Ik hoop natuurlijk op Cambuur, maar het wordt voor Go Ahead Eagles echt heel lastig. Hoe we erin blijven maakt uiteindelijk niet uit, maar ik heb echt geen zin meer in de Jupiler League. Om heel eerlijk te zijn ben ik een klein beetje successupporter. Ik heb dit jaar een seizoenkaart. Vorig seizoen kocht ik wel heel vaak losse kaartjes, bij de harde kern achter het doel. Maar toen het slecht ging met de club was ik er hooguit één keer per maand. Als het tien graden vriest en FC Oss komt op bezoek, dan kijk ik liever op tv.”

Wie wordt de topscorer?
“Graziano Pelle”

Welke trainer wordt als eerste ontslagen?
“Ruud Brood van Roda JC. Ik vraag me af of Roda het beter gaat doen dan vorig seizoen en de supporters daar pikken zeker niet nog zo’n seizoen.”

Wie wordt komend seizoen de beste speler van de Eredivisie?
“Er zijn weer een hoop goede spelers komend seizoen. Als ik een moet kiezen, dan kies ik Adam Maher. Ik denk dat hij het heel goed gaat doen bij PSV.”

Welke club wint de KNVB Beker?
“Ik gun Feyenoord de beker wel.”

Morgen in deze rubriek: Wilfred Genee, supporter van Cambuur Leeuwarden.