Tuneparade week 29

15-07-2013 20:00


Fiakun Team & El_Txef_A – Something About The Way Your Hair Falls In Your Face (Original Mix)

Een hele mond vol voor best een bescheiden maar zeker epische track. Romantische titel en zo klinkt het ook wel een beetje. Prachtige beat en echt een tune die je optilt en meeneemt richting dampkring. Mooi.

Tuff Sherm – Marrow

Rammelende en draaiende samples, het draaimolengevoel en een ouderwetse kale dominante beat en bassline maken van deze track een hét nummerk om op te dansen op het strand, mee op pad te gaan in je auto of op de after in de beachtent nog een slinger te geven om je laatste adrenalinerush op te gebruiken.

Ark & Pit Spector – Hall Of Confusion

Het is tijd om diep te gaan, eerst droppen ze die classic Public Enemy sample, even later een acidlijntje dat zo lang doorgaat totdat je gehypnotiseerd bent en dan vanaf een minuut of vier freaken ze er op los. Een geweldige bezwering van een minuut of 9 en zeker voor luitjes die al in the summer of love van 1988 acid en hardcore rap ontdekten.
http://youtu.be/yTqJ4mSSJrA

Sampha – Without

Hoe new is new r’n’b nog als het al drie zomers lang de meest innovatieve producers doet boven drijven. Geweldige tune van Sampha, dienend producer maar nu eens helemaal zelf. Te gek, ook voor meisjes. Had zo op een nieuwe Michael Jackson plaat kunnen staan, als ie nog leefde. en zo.
http://youtu.be/-2Ii8Wkgo10

Jorge Elbrect & Ariel Pink – No Real Friend

Pardon, wat hoor ik nu!?!?! Een uit de uitverkoopkratten getrokken vergeten soundtrack van een 80’s movie waarin de held (nerd) last heeft van een jock (populair en vijand) waarbij Nerd toch het meisje krijgt en jock een taart op zijn hoofd of zo. Waarbij de jock wegloopt met die taart op zijn bakkes, de kol van zijn polo omhoog zet en verwilderd om zich heen kijkt en zich realiseert dat iedereen hem uitlacht. Nerd zoent meisje, einde, en dan deze muziek. Weird en lekker

Deap Vally – Lies

Sommige mensen zeggen dat Bas Paternotte de manager is van deze twee groovende babes. Anderen zeggen dat ze met Matthijs van Nieuwkerk in bed liggen. Het enige dat wij weten is dat ze rocken, grooven, bouncen en sexmuziek maken.

Boysetsfire – Closure

Oprechte emo, nee ja, echt, dit keer wel. Kom het is zomer, we zijn toch allemaal 16 geweest. Hup, gewoon deze tune op je telefoon zetten, en na 10en op een schoolplein van een lagere school gaan zitten, hoody over je hoofd, shagjes roken. En steeds maar draaien.

Dürerstuben – Haeckls Kosmos

Oh ja! Slowmo disco. Om de dag mee te beginnen of af te sluiten. Cocktails, Chardonnay, diepe kussens of op blote voeten op een houten dansvloer. Uitrusten en oppeppen, wie is er niet aan toe.

Das Kabinette – Spy Thriller

Voor wie dat allemaal te vrolijk is, voor degenen die graag herinnerd willen worden aan de economische crisis, het kruidvat dat het midden-oosten heet, het gebrek aan democratie in het Oosten en het Westen, dat er parlementariërs zijn die ons gedwongen willen inenten, dat de jeugd van nu al bij voorbaat werkeloos is, er allerlei troep in ons eten zit, supermarkten boeren én klanten afzetten, de rijken alleen maar rijker worden omdat er steeds meer armen zijn, geen nood, dat kan prima met Das Kabinette. Prachtige doom en gloom met minimale middelen.

Affelaye – Hues

Prachtig stuiterende dubby r’n’b/uk bass, niet alleen het geluid van nu, maar ook van de toekomst. Geweldig, hard draaien, bas open.
http://youtu.be/iY_NB9SFywk

DJ Cable – Cartridge

WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW! WOW!

The Von Duesz – It’s All

Stemmig clipje voor de prachtige, ingehouden, minimale indietronica van deze Oosterburen. Het iets minder begaafde, maar vrolijkere broertje van Thom Yorke achter de microfoon.

Guardate – Would I Lie

Onderwatertrack. Loom, stropering, heet. Wie hierbij druk blijft doen moet naar de dokter. Dan de classicpiano en het hele reffrein door de mangel. Van Charles en Eddie weet u nog wel? Geniaal.
http://youtu.be/2pDAvniHwQw

Ruede Hagelstein – A.R.G.O.

Oh ja. Fransen en dance. Dois-je en dire plus? Het heeft dat je-ne-c’est-qui, quelques specifiques. Een superhypercoole tune. L’éte en musique. Classique et tijdloos. Bon.
http://youtu.be/iYZsKUQxUmg

Jerome Sydenham – Trombipolution

Nietsontziende, zeer machinale techno. Alsof de fabriek op je vakantiebaantje op hol slaat en de machines eerst het dak er af blazen, dan de daken van de panden er om heen en ze allemaal als een fullbass equalizer langzaam tot ver in het rood doorgaan. Dominant en effectief. Dansen.
http://youtu.be/OWCR6E5Bbrc

Ezechiel Pailhès – Matin

Vakantieplaat. Nu draaien bij Tour du Jour, Langs de Lijn en en masse getwitterd door journalistiek NL die niet uitgetweet raken over deze fietstocht.
http://youtu.be/WBr4A3C1XEc

Wire People – Triangle Vision

Hele lekkere indietronice, hopelijk snel het snoepje van de maand van de hipster mainstream, want deze gasten en hun indietronica verdienen alle aandacht. Verslavend gitaartokkeltje, mooi hoor.

Jackson Scott – Together Forever

Zeg valt er ook nog wat te rocken ome Jacco. Natuurlijk kinderen. Check dan Jackson Scott. Zoiets als The Pixies in slowmo in een modderbad. Zo.
http://youtu.be/tB6Y_Jhqcio

Francis Bebey – Bissao (Pilooski Edit)

Voor iedereen in de grote stad die geen allochtone vrienden heeft, maar wel graag met een soort kosmopolitisme flirten. Leef je uit op deze geheel uit Afrikaanse samples opgetrokken prachttrack van Francis Bebey. Zwarte muziek voor witte mensen.

Sankt Otten – Das Groesse Weinen Ist Vorbei

Duits synthorkest dat graag heen en weer spaced is zurück! Teutonen met synths, ik kan er niets anders dan liefde voor hebben. U digt Kraftwerk? U digt Sankt Otten. Erlich.

AUN – War is Near

Ja het is geen leuke boodschap, maar waarom zou het niet kunnen? Terreur, crisis, geen geld, werkeloosheid. Als het er zo ambient aan toe zou gaan als bij AUN zou je er bijna zin in krijgen. In de zon liggen, wegdromen.
http://youtu.be/Pt_3LNRLJGM

Paulie – Want You

Kom we gaan er vrolijk uit. Fijne vakantie allemaal met de robotfunk van Paulie!
http://youtu.be/cW9hj8IhpDs

De komende drie weken even geen Tuneparade. Na de vakantie is Jacco weer terug.