Studentenrecept: rijst, kip, Thaise groentes en zoete saus

17-07-2013 14:45

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Leonie ter Veld is geïnterviewd door Folia, het blaadje van de UvA/HvA. Wil je wat meer achtergrondinfo over GEWOONWAT-EENSTUDENTJESAVONDSEET of over Leonie, het brein achter de blog? Lees het interview dan hierrrrr.

Over tot de orde van de dag: vandaag een simpele/inspiratieloze rijst met kip, Thaise groentes en zoete saus.

Benodigdheden voor 2 personen

2 kopjes zilvervliesrijst
300gr kipfilet in blokjes
250gr Thaise groentes
200mL AH Sweet & sour woksaus
Kroepoek

Hoe dan?

Je bakt de kipfilet gaar in de wok en voegt daarna de groentes er aan toe. Dit wok je eventjes op hoog vuur. Ondertussen kook je de rijst. Voeg dan alle saus toe aan de wok en laat dit lekker pruttelen. Als de rijst gaar is, giet je die af en voeg je ook die toe aan de wok. Dit bak je nog even tot de saus niet meer enorm vloeibaar is, maar dat het echt een beetje aangebakken rijst wordt. Serveren met kroepoek!

Lekker?

Ik vond het een prima maaltijd, maar ik moet toegeven dat het wel een beetje inspiratieloos is.

Dit artikel verscheen eerder op Gewoon, wat een studentje ‘s avonds eet, dat je hier liken kan.