Frank de Boer: ‘Opleiden is leuk’

18-07-2013 14:16

Opleiden is leuk. Dat zei trainer Frank de Boer van Ajax donderdag tijdens een persbijeenkomst in De Lutte waar de landskampioen deze week op trainingskamp is. De oud-international doelde op het mogelijke vertrek deze zomer van een, twee of misschien zelfs nog wel drie basisspelers (Siem de Jong, Toby Alderweireld en Christian Eriksen).

Trots

,,Spelers bij ons denken goed na over een volgende stap in hun carrière”, meldt het ANP. ,,Ze hebben bij Ajax ook een goede uitgangspositie. Er moet echt een goede club uit een sterke competitie komen, willen ze Ajax verlaten. Daar mogen we trots op zijn als club.”

De Boer zei via het twitteraccount van Ajax wel dat de onzekerheid tot 2 september, als de transfermarkt sluit, niet leuk is. ,,We zitten tot die dag in spanning wat er kan gebeuren. We hebben al geanticipeerd op een mogelijk vertrek van Alderweireld. Voor De Jong en Eriksen kunnen we het ook binnen de club oplossen. Dat neemt niet weg dat ik ze graag voor Ajax zou willen behouden.”

Raamwerk

De Boer benadrukte nog maar eens dat Ajax opnieuw kampioen wil worden. ,,Tijdens de competitie moet je kijken of dat reëel is. Het hangt er ook van af of er nog spelers weggaan. Als deze groep bij elkaar blijft, kun je als trainer weer meer eisen van de ploeg. Ook daarom zou het mooi zijn als een paar jongens blijven.”

Volgens De Boer, die opnieuw zijn interesse uitsprak in Lerin Duarte van Heracles Almelo, zal vrijdag veel duidelijk worden over zijn plannen met zijn basisteam. Ajax speelt op die dag oefenduels tegen Osasuna en Werder Bremen. ,,Het raamwerk staat nu wel. Dat zal vrijdag in Duitsland te zien zijn.”

Keeper

De Boer onthult vrijdag sowieso wie komend seizoen zijn eerste keeper is, Kenneth Vermeer of Jasper Cillessen. ,,Als Cillessen of Vermeer tweede keeper wordt, zal hij daar goed mee om moeten gaan. Het liefste houd ik ze er allebei bij.”

Volgens De Boer komen de spelers Eyong Enoh en Jody Lukoki momenteel niet in zijn plannen voor.