Politiek

VVD Roermond wil af van burgemeester

18-07-2013 15:35

Met update – Bericht uit Van Rey-country: de Roermondse VVD wil af van burgemeester Peter Cammaert (CDA). De burgervader had zich kritisch uitgelaten over de liberale fractie en die zint – zoals gebruikelijk roept iemand hier op straat – op wraak. Het college hadden ze al opgeblazen en de rotte-vis-in-brievenbus-stopper was schijnbaar niet beschikbaar. Cammaert moet dus weg.

Burgemeester Cammaert uitte deze week zijn zorgen over de politieke omgangsvormen in zijn stad. En liet doorschemeren dat de VVD-fractie daar debet aan is. Dat schoot de liberalen in het verkeerde keelgat. “De waardering voor u als tijdelijke eerste burger van onze stad is door uw optreden tot een absoluut dieptepunt gezakt”, schrijven zij in een brief aan de burgemeester.

Cammaert is interim-burgemeester in Roermond. De stad was op zoek naar een burgemeester maar dat project liep vertraging op toen bleek dat Jos van Rey (VVD) gemene zaak had gemaakt met kandidaat en mede-VVD’er Ricardo Offermans.

Update 16.23 – Het merendeel van de Roermondse gemeenteraad – van links tot rechts – kan zich niet vinden in de kritiek van de VVD en steunt de burgemeester. “Wij spreken nadrukkelijk uit uw functioneren als waarnemend burgemeester hogelijk te waarderen.”