Rechter verbiedt getreuzel KNSB

19-07-2013 16:31

De Rechtbank in Utrecht is klaar met het getreuzel van de KNSB: de schaatsbond en het NOS*NSF moeten binnen 5 dagen besluiten in welke stad het nieuwe nationale schaatscentrum wordt gebouwd. Laten de bonden dit na, dan wordt een dwangsom opgelegd die kan oplopen tot maximaal 500.000 euro.

Heerenveen, Zoetermeer of Almere

De keuze die moet worden gemaakt is tussen Heerenveen, Zoetermeer en Almere. In eerste instantie zou de beslissing al in mei moeten zijn genomen, maar toen in de wandelgangen bekend werd dat het Icedôme in Almere de beste papieren had, werden de Friezen zenuwachtig: verliest Thialf in Heerenveen haar status van schaatshoofdstad van Nederland, en daarmee van de wereld?

Uitstel

De Friese verontwaardiging leverde in ieder geval op dat de KNSB besloot de beslissing uit te stellen tot na de zomer. Dit leidde tot verontwaardiging van de Almeerders, die dachten de voorlopige gunning al bijna binnen te hebben. Zij spanden dan ook het kort geding aan, waardoor we waarschijnlijk volgende week horen of de metropol van Annemarie Jorritsma alsnog dit prestigeproject binnenhaalt.