Voetbal

Erben Wennemars: ‘Ik verwacht veel van Ron Jans’

21-07-2013 13:07

Op vrijdag 2 augustus trappen Ajax en Roda JC in Amsterdam af voor een nieuwe Eredivisieseizoen. ThePostOnline blikt met 18 bekende supporters vooruit. Vandaag aflevering 8 met schaatser Erben Wennemars, supporter van PEC Zwolle.

Erben Wennemars kent iedereen. De ex-schaatser is tegenwoordig lid van de Raad van Commissarissen van PEC Zwolle, maar bovenal gewoon supporter. Vanaf zijn vakantieadres nam hij de tijd om ThePostOnline te woord te staan, met zijn voorspellingen voor het komende Eredivisieseizoen.

Wat verwacht jij van jouw club dit seizoen?
“Ik denk dat PEC uit de degradatiezorgen blijft en ergens tussen de 10e en 16e plek zal gaan eindigen. Daarbij verwacht ik veel van Ron Jans. Het is prachtig dat PEC zo’n trainer heeft aangesteld. Hij én zijn vader hebben bij deze club gespeeld, ik denk dat het een heel goede match is.”

Welke speler van PEC moeten we dit seizoen zeker in de gaten houden?
“Mokotjo is een goede speler en ook van Fernandez verwacht k wel wat. Maar wat mensen wel eens vergeten is dat dit soort spelers pas kunnen uitblinken door andere dienende en hardwerkende spelers. Een jongen die ik in dat kader wil noemen is Bram van Polen. Hij is al lang bij de ploeg, heeft de promotie naar de Eredivisie meegemaakt en is een jongen uit de regio. ”

Wanneer is het seizoen geslaagd?
“We spelen volgens jaar een hoop derby’s. FC Twente en Heracles Almelo hadden we al en nu komt GO Ahead Eagles daar ook nog bij. Daarnaast is de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden ook altijd speciaal. Dat zijn heftige wedstrijden met van beide kanten een fanatiek publiek. Vorig jaar hebben we het in de topwedstrijden erg goed gedaan, maar we moeten zorgen dat we constanter worden tegen de andere clubs. Als we ons snel veilig spelen en mooie wedstrijden te zien krijgen ben ik een blij mens.”

Wie wordt kampioen?
“Ik geef Ajax toch wel weer een goede kans. PSV is een hoop goede spelers kwijtgeraakt en bij Ajax is de organisatie rustig en gedegen. En ze hebben nu Jaap Stap erbij, die heeft het hier erg goed gedaan.”

En wie degradeert direct?
“Go Ahead Eagles zal het erg lastig krijgen. Desalniettemin hoop ik dat ze erin blijven, zodat we mooie wedstrijden kunnen spelen tegen ze. Er worden altijd een hoop grappen gemaakt over en weer, maar het moet wel leuk en sportief blijven. Derby’s maken het voetbal natuurlijk wel mooi. Met voetbal is het überhaupt zo dat je voor een bepaalde club moet zijn, anders is er echt niks aan. ”

Wie wordt de topscorer?
“Is Bony al weg? Hmm… Dan denk ik Sigthorsson. Ajax scoort altijd veel en ik denk dat hij sowieso veel gaat scoren tegen de kleinere clubs.”

Welke trainer wordt als eerste ontslagen?
“De gekte met trainers ontslaan is wel geweest. Het beleid bij de meeste clubs is verbeterd. Als er al iemand ontslagen wordt, dan gaat dat ver in het seizoen pas gebeuren. Onze trainer in elk geval niet.”

Wie wordt komend seizoen de beste speler van de Eredivisie?
“Poeh, dat weet ik echt niet hoor.”

Welke club wint de KNVB Beker?
“Laat ik eens gek doen. PEC Zwolle wint de beker, in de finale van Feyenoord.”

Morgen in deze rubriek: Frits Wester, supporter van AZ.