Studentenrecept: pangasiusfilet met pesto en friet

22-07-2013 15:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Joehoe! Gisteren heb ik behoorlijk raar gegeten. Dat wil zeggen: een rare combi. Het was namelijk wel héél lekker. Ik had zin in pangasiusfilet met pijnboompitjes en basilicum, maar ook zin in frites. Niet een vreselijke combi, maar het zou beter met pasta kunnen. Toch besloot ik het te maken en oeiiiii het was lekker! Oh en ook goed om te weten; dit recept valt in de categorie 4ProductenChallenge, wat betekent dat je dit klaarmaakt met slechts vier producten!

Benodigdheden voor twee personen

2 pangasiusfilets uit de diepvries
12 zongedroogde tomaatjes
125gr verse pesto AH
frites

Hoe dan?

Je verwarmt de oven voor tot 200C. De pangasiusfilet laat je ontdooien (leg ze met zak en al in heet water). Dan vet je een ovenschaal in met de olie afkomstig van de zongedroogde tomaatjes, je bedekt de boden van de ovenschaal met de tomaatjes, legt de vis er op en smeert de pesto uit over de pangasius. Dit gaat 25 minuten in de oven. Ondertussen frituur je de frites. Serveer de vis naast de frites.

Lekker?

Wij vonden het heeeeeeeeeel lekker! Echt een goeie combi! De pesto is trouwens super zout, maar dat maakt ‘t opzich wel lekker! Mjam :)